Yavru balık satma ,görürsen de Alma - Amatör Balıkçılık Ve Balık Dostları Platformu
Amatör Balıkçılık Ve Balık Dostları Platformu
Amatör Balıkçının Açılış Sayfası "Amatör Balıkçılık Ve Balık Dostları Platformu" na Hoşgeldiniz.. Forumun Tüm Özelliklerinden Yararlanmak İçin Lütfen Üye Olunuz..
Kullanıcı ismi
Şifreniz

Yavru balık satma ,görürsen de Alma

Türkiye'de Balıkçılık

Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Konudaki Cevap Sayısı
14
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler

Görüntülenme Sayısı
937

Seçenekler
25.01.12, 12:55   #1
ustam61

Yeni Dostumuz

ustam61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
5

Yavru Balık Satma, Görürsen de Alma

Bakanlık, 'Daha Küçüğünü Avlamayalım, Satmayalım, Almayalım' Sloganlı Afişler Hazırladı

Yasal sınırların altında yapılan balık avının önüne geçebilmek için çalışma başlatan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, hem avcıları hem de tüketiciyi bilinçlendirme amacıyla harekete geçti.
Denetim sürecine vatandaşın dahil edilmesini amaçlayan bilinçlendirme çalışması ile tüketicinin tezgahlardaki küçük balığı alması önlenecek. Av yasağına aykırı şekilde avlanan balıkları tezgaha koyanların da ihbar edilmesi sağlanacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca balıkların yasal avlanabilir boy ölçüleri "Daha küçüğünü avlamayalım, satmayalım, almayalım" sloganıyla afiş haline getirilerek dağıtılmaya başladı.
Afişte avlanması yasak (koruma altında) balıklara da yer verildi. Kamuoyundaki bilgi kirliliğini önlemek ve farkındalığı artırmak amacıyla hazırlanan afişler ile balıkların yasal avlanılabilir asgari boy ölçülerinin toplumun tüm kesimlerine anlatılması hedefleniyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su ürünleri Genel Müdürlüğü ile Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı web sitesinde de yer alan afiş, ilgili kooperatiflere, birliklere, hallere, büyük teknelere ve satış yapılan yerlere dağıtılacak. Afişlerin asılması mecburi hale getirilecek. "Daha küçüğünü avlamayalım, satmayalım, almayalım" sloganıyla hazırlanan afişlerde, 174 Alo Gıda, 158 Alo Sahil Güvenlik, 156 Alo Jandarma ihbar telefonlarına da yer verilerek denetimlere vatandaşların aktif olarak katılımlarının sağlanması hedeflendi.
Böylelikle vatandaşların tezgahta yavru balık görmesi halinde bunun yetkililere bildirilmesi sağlanacak. Afişlerde yer alan balıkların daha küçüğünü avlayanlar ve satanlar hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereği ürünlerine el konulacağı ve para cezası uygulanacağı uyarısı da yer alıyor.iha

Alıntıdır.

Hayrettin KÖPÜRLÜ
Çankırı

ustam61 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
Reklam Alanı
25.01.12, 13:08   #2
amatörce

Yeni Dostumuz

amatörce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
2

Aferin helal olsun diyecem ama maalesef diyemiyorum...

Bu tezgahtaki yavru balıklar sanki uzaydan oraya iniyor,
İstanbulda balık halinden dağıtılırken ne iş yapıyomuş bu bakanlığın yetkilileride vatandaşı bilinçlendirecekmiş?
Aha Beşiktaş balık çarşısı burnumun dibinde gidip 2-3 resim çekip koyayım
çinekop limitin yarısı, istavrit barbun 10 cm yi bulmaz...
Benim ihbarımı bekleyene kadar bi zahmet teşrif edip baksınlar.

Hayretin bey konu için teşekkürler.

İstediğini değil! Olan balığı tutabilirsin.
Aksi boşa kürek çekmektir... Gökhan Çıtırık BEŞİKTAŞ
amatörce isimli Üye şimdilik offline konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
25.01.12, 13:35   #3
ustam61

Yeni Dostumuz

Konu Sayısı
5

Değerli Kardeşim :bizler gibi iç kesimlerde yaşayanlar taze balığı zaten zor görüyoruz.balık yeni geldiyse vede tazeyse kimse boyuna bakmıyor .geçenlerde büyük bir markette istavritin içinde küçük çinekoplar vardı.tezgahtara sordum "ben bilmem ne verirlerse onu tartar müşteriye veririm" dedi.satınalma sorumlusuyla konuştuğumda ise "5 kasa istavritin yanında 2 kasa çinekop almazsam balık vermiyorlar ne yapayım alıp karıştırıyoruz,yakalayanlara ceza versinler " dedi.hani bir atasözümüz var ""Aşağı tükürsen sakal,yukarı tükürsen bıyık""yakalayan el altından satacak alıcı da taze diyerek alacak.
İlla yakalayanın vicdanına kalmış bir olay.tonlarca ufak balık çıkmış ağdan geri dökemiyor mazot parası cebe saracak,kıyıya çıkaramıyor ceza yiyecek,illa ki irinin içine karıştırıp satacak.
Avlarınız bereketli olsun Rastgele.

Hayrettin KÖPÜRLÜ
Çankırı

ustam61 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
25.01.12, 13:58   #4
amatörce

Yeni Dostumuz

amatörce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
2

Alıntı:
ustam61´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Değerli Kardeşim :bizler gibi iç kesimlerde yaşayanlar taze balığı zaten zor görüyoruz.balık yeni geldiyse vede tazeyse kimse boyuna bakmıyor .geçenlerde büyük bir markette istavritin içinde küçük çinekoplar vardı.tezgahtara sordum "ben bilmem ne verirlerse onu tartar müşteriye veririm" dedi.satınalma sorumlusuyla konuştuğumda ise "5 kasa istavritin yanında 2 kasa çinekop almazsam balık vermiyorlar ne yapayım alıp karıştırıyoruz,yakalayanlara ceza versinler " dedi.hani bir atasözümüz var ""Aşağı tükürsen sakal,yukarı tükürsen bıyık""yakalayan el altından satacak alıcı da taze diyerek alacak.
İlla yakalayanın vicdanına kalmış bir olay.tonlarca ufak balık çıkmış ağdan geri dökemiyor mazot parası cebe saracak,kıyıya çıkaramıyor ceza yiyecek,illa ki irinin içine karıştırıp satacak.
Avlarınız bereketli olsun Rastgele.
Hayretin bey oda doğru tespit sonuçta bataklığı kurutmak en mantıklısı,
ilk yazdığım mesajda belirttiğim gibi iç kesime gitme Beşiktaş balık pazarında bile yavru balık kaynıyor.
Bu arada büyük market dediğiniz heralde yerel bir market?

Birde dikkatimi çekti bu resimi nerden alıntı yaptınız? Sağ altdaki Bakalyaro balığının ne işi var onu anlayamadımda

İstediğini değil! Olan balığı tutabilirsin.
Aksi boşa kürek çekmektir... Gökhan Çıtırık BEŞİKTAŞ
amatörce isimli Üye şimdilik offline konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
25.01.12, 14:24   #5
ustam61

Yeni Dostumuz

Konu Sayısı
5

İhlas Haber Ajansı nın bir gazeteye verdiği haberdir bu.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nın resmi sitesinde de böyle afişlerin bastırılarak "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su ürünleri Genel Müdürlüğü ile Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı web sitesinde de yer alan afiş, ilgili kooperatiflere, birliklere, hallere, büyük teknelere ve satış yapılan yerlere dağıtılacaktır." denilmektedir.
Büyük market dediğim de türkiyede hatırısayılır zincirleri olan bir markettir.
en altta sağdaki balığı da ne görmüşlüğüm vardır ne yemişliğim.afişte koymuşlarsa vardır bir bildikleri be kardeşim.

Hayrettin KÖPÜRLÜ
Çankırı

25.01.12, 15:03   #6
saatci

Yeni Dostumuz

saatci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
0

güzel bir paylaşım...
saatci isimli Üye şimdilik offline konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
26.01.12, 01:28   #7
ÖNCE3N

Kıdemli Dostumuz

ÖNCE3N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
11

Paylaşım için teşekkürler...

Şinasi KIZILAY

BURSA Tirilye

20.05.1966

AB RH +
ÖNCE3N isimli Üye şuanda  online konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
26.01.12, 13:31   #8
cihan35

Dostumuz

cihan35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
0

paylaşımınız için teşekkürler

Cihan
1972
İzmir
cihan35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
26.01.12, 16:38   #9
ustam61

Yeni Dostumuz

Konu Sayısı
5

Alıntı:
saatci´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
güzel bir paylaşım...
Alıntı:
ÖNCE3N´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Paylaşım için teşekkürler...
Alıntı:
cihan35´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
paylaşımınız için teşekkürler
Uyarı niteliğindeki bu paylaşımı ciddiye aldığınız için ben teşekkür ederim.

Hayrettin KÖPÜRLÜ
Çankırı

26.01.12, 17:08   #10
cilginfatih

Kıdemli Dostumuz

cilginfatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
4
Balıkta 'görmedim, duymadım, bilmiyordum' devri sona erdi

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/19775408.asp

26 Ocak 2012

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yeni bir uygulama başlattı. Renkli afişlerle balık boyu av limitlerini herkesin anlayabileceği hale getiren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bu şekilde balıkların illegal şekilde avlanmasının önüne geçmeyi planlıyor.

Yeni uygulama ile daha çok profesyonellerin anlayabileceği "balık boyu av limiti listeleri" geride kalırken, herkesin anlayabileceği renkli afişlerle bu limitler gösterilecek.

Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Avcılık ve Kontrol Daire Başkanı Turgay Türkyılmaz, 35X70 santimetre ebatında 30 bin, 50x70 ebatında da 5 bin afiş bastırarak dün itibariyle Türkiye genelinde tüm il ve ilçe teşkilatlarına ulaştırdıklarını kaydederken, bu afişlerin süpermarketlerden kooperatiflere kadar hemen her yere dağıtılmaya başlandığına dikkat çekti.

Afişlerde gösterilen limitleri ihlal edenler söz konusu olduğunda ise Alo Gıda 174, Alo Sahil Güvenlik (158) ve Alo Jandarma (156) aranabiliyor.

İŞTE O AFİŞ

Güzel uygulama yapmışlar yeterli olurmu bilmiyorum ama hiç bir şey yapmamaktansa bir başlangıç hiç yoktan iyidir diye düşünüyorum.

1 haftadır konu yazılı ve görsel basında duyuruldu, umarım herkes daha duyarlı olur..

Bu arada bu konu şurada ve forumun başka yerlerinde de konuşulmakta.. Tek başlıkta konuşulması faydalı olacağı kanaatindeyim.

Değerli dostlar:mümkünse bu limitlere uyalım çevremizdekileri uyaralım.
Geçen yıl 15 haziranda biten iç sulardaki (çankırı ve çevresi için) av yasağını; hala balıklardan yumurta çıktığını birkaç forumda belirtmiş ve "balıklara yumurtlaması için 1 ay daha müsade edelimmi" çağrısında bulunmuştum.çoğu dostumuz bu fikire olumlu bakarak yakala bırak yapmış,evlerine balık götürmemişlerdi.
şimdi de bakanlığa böyle bir uygulama başlattığı için teşekkürü borç bilirim.üç beş balıktan bişey olmaz demeyelim boy ve adet (kğ) limitlerine uyalım ki torunlarımızda bu zevki tadsınlar.
Duyarlı olacağınızı dileyerek tüm Amatör balıkcılara Rastgele.

Fatih SAKA 1980
Soma / Manisa
Tırıvırıya HAYIR....
cilginfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla