Windows’a Para Vermek Zorunda Değilsin! - Amatör Balıkçılık Ve Balık Dostları Platformu
Amatör Balıkçılık Ve Balık Dostları Platformu
Amatör Balıkçının Açılış Sayfası "Amatör Balıkçılık Ve Balık Dostları Platformu" na Hoşgeldiniz.. Forumun Tüm Özelliklerinden Yararlanmak İçin Lütfen Üye Olunuz..
Kullanıcı ismi
Şifreniz

Windows’a Para Vermek Zorunda Değilsin!

Bilgisayar Dünyası

Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Konudaki Cevap Sayısı
7
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler

Görüntülenme Sayısı
732

Seçenekler
20.01.12, 23:06   #1
pekmezci

Kıdemli Dostumuz

pekmezci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
26

Bu yazının orjinal hali http://www.mecburdegilsiniz.com/ adresindedir.

Windows İadesi İçin İzlenecek Yol

1) Öncelikle satıcı firmaya, satın almak istediğiniz bilgisayar ile birlikte Windows işletim sistemini almak istemediğinizi bildirin ve bu konuda alınmış örnek bir mahkeme kararının olduğunu belirtin.

2) Satıcı firma yanaşmazsa, bilgisayarı olduğu gibi satın alın.

3) Bilgisayarı açtığınızda kurulum adımlarını gerçekleştirmeyin ve son kullanıcı sözleşmesini onaylamayın.

4) Satın alındıktan sonra 1 hafta içinde ya da garanti belgesi veya fatura üzerinde yazan süre içerisinde, en yakın PTT şubesine giderek, Windows işletim sistemine ait ne varsa (CD, etiket, broşür, kutu) iade taahhütlü olarak satıcı firmaya gönderin ve işletim sisteminin ücretinin vereceğiniz hesap numarasına yatırılmasını isteyin.

5) Satıcı yine olumsuz karşılarsa, en yakın Tüketici Sorunları Hakem Heyetine iadeli taahütlü postanın fotokopisi ve sitemizde bulabileceğiniz 1. Ankara Tüketici Mahkemesine ait örnek karar ile başvuruda bulunun ve çıkacak kararı alıp, ilgili firmaya iletin. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, illerde Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü, ilçelerde ise Kaymakamlık binalarındadır.

6) Satıcı yine olumsuz karşılarsa, icra memurlarıyla işletim sisteminin ücretini faiziyle birlikte tahsil edebilirsiniz.

Bilirkişi raporları örnek mahkeme kararları için burayı tıklayın. Ayrıntılı bilgi için sitedeki iletişim bölümünü kullanabilirsiniz.

Mehmet
29.02.1972
İzmir
pekmezci isimli Üye şimdilik offline konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
Reklam Alanı
20.01.12, 23:11   #2
pekmezci

Kıdemli Dostumuz

Konu Sayısı
26

Bir red kararı alınmış. Bu kararın özeti ve Avukat Nihad Karslı (Kendisi Özgür Yazılım'ın en büyük savunucularındandır)'nın bu yoruma verdiği cevabı da alıntı olarak ekleyeyim dedim.

Alıntı:
Ben red cevabı aldım. Bu ilk defa oluyor değil mi?
17.12.11 tarihinde gönderilmiş karar, elime bugün ulaştı. Önemli yerler aşağıdadır.

T.C. İzmit Kaymakamlığı Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyeti Başkanlığı

Karar No : 23/55

Karar Tarihi:05.12.2011

Şikayet edilen: Electro World- Teknofom Elektronik Ev Aletleri Tic. Ltd. Şti.

Şikayet Konusu: Tüketici Erdal **** ‘in 29/09/2011 tarihinde Electro World’den alınan Toshiba Satellite L655-EL model notebookla birlikte verilen 319,00 TL tutarındaki Windows 7 Home Premium Tr İşletim Sisteminin iade edilmek istenmesi hakkındaki şikayeti.

Olayın Özeti: Tüketicinin 29/09/2011 tarihinde Electro World’den Toshiba Satellite L655-EL model notebookla birlikte verilen Windows 7 Home Premium Tr İşletim Sisteminin iade edilmek istenmesi, bedel iadesi istenmekte. (İşletim sisteminin tahmini fiyatı 319,00 TL)

Firmanın Savunması

Elektro World savunmasında dizüstü bilgisayarın ücreti alındığında ayrıca işletim sistemi için bir ücret alınmamıştır. Müşteri ürünün teşhirdeki özelliklerini inceleyerek ve bilerek almıştır. Denilmektedir.

İnceleme ve Gerekçe

Gerekçeli Karar: Tüketici konu ile ilgili Tüketici Mahkemesi Kararını ek’te sunmuştur.

Hüküm:

Tüketici Erdal **** ‘in 29/09/2011 tarihinde Electro World’den alınan Toshiba Satellite L655-EL model notebookla birlikte verilen 319,00 TL tutarındaki Windows 7 Home Premium Tr İşletim Sisteminin iade edilmek istenmesi hakkındaki şikayeti görüşülmüş olup, ürün tanıtımında söz konusu marka bilgisayarın Windows 7 Home Premium Tr ile çalıştığı ve satıldığı yer almaktadır. Ayrıca firma tarafından ek bir lisans ücreti alındıı görülmediğinden tüketici talebinin reddine, tüketici mahkemesine itirazı kabil olmak üzere oy birliği ile karar verildi.
Alıntı:
Bilgisayarın satıcısını da firmasını da sanayi bakanlığına şikayet edin. İzinsiz promosyon yapmaktan.
Maliye bakanlığına da şikayet edin .

Bu arada süresini kaçırmadan tüketici mahkemesine gidip karara itiraz edin.

Yine bugüne kadar izlediğiniz yolu burada özetlerseniz nerede hata yptığınızı bulabiliriz.

Mehmet
29.02.1972
İzmir
pekmezci isimli Üye şimdilik offline konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
20.01.12, 23:12   #3
ustam61

Yeni Dostumuz

ustam61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
5

Bu değerli bilgiyi paylaştığınız için teşekkür ederim.Alınan bir dizüstü bilgisayarda ödenen 140 tl gibi bir ücret hiçte küçümsenecek bir miktar değil.Tekrardan teşekkürler.

Hayrettin KÖPÜRLÜ
Çankırı

ustam61 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
21.01.12, 13:02   #4
talipygt

Yeni Dostumuz

talipygt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
0

Arkadaşlar bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

Talip

1949

Ankara
talipygt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
21.01.12, 15:28   #5
sazanavcısı

Kıdemli Dostumuz

sazanavcısı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
17

bu güzel bilgiyi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler

varol incal

NİCE İNSANLAR GÖRDÜM ÜZERİNDE ELBİSESİ YOK

NİCE ELBİSELER GÖRDÜM İÇİNDE İNSAN YOK

HAZRETİ MEVLANA
sazanavcısı isimli Üye şimdilik offline konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
21.01.12, 17:43   #6
ÖNCE3N

Kıdemli Dostumuz

ÖNCE3N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
11

Değerli bilgilendirme için teşekkürler...

Şinasi KIZILAY

BURSA Tirilye

20.05.1966

AB RH +
ÖNCE3N isimli Üye şuanda  online konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
23.01.12, 11:02   #7
sami sökeli

Dostumuz

sami sökeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
19

Windows gibi içerikli olan ve ücretsiz olan bir işletim sistemi varsa bunu da bildirirseniz aklıma kabula şayansa neden olmasın.

SAMİ

1963

SÖKE
sami sökeli isimli Üye şuanda  online konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
23.01.12, 15:28   #8
pekmezci

Kıdemli Dostumuz

Konu Sayısı
26

Alıntı:
sami sökeli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Windows gibi içerikli olan ve ücretsiz olan bir işletim sistemi varsa bunu da bildirirseniz aklıma kabula şayansa neden olmasın.
Öncelikle şunu belirteyim. Ben Microsoft ya da windows düşmanı değilim. Var olan bir uygulamayı paylaşıyorum sadece...

Sorunuzun yanıtına gelince; http://www.balikdostlari.com/forum/s...51&postcount=1 linkini bir inceleyin. Aklınıza yatar mı yatmaz mı bilemiyorum artık...

Mehmet
29.02.1972
İzmir