Tatlı su avcılığı , Turna avcılığı ve At-çek avcılığı için elverişli bir takım ( Drachkovitch System - Drachkovitch sistemi ) - Amatör Balıkçılık Ve Balık Dostları Platformu
Amatör Balıkçılık Ve Balık Dostları Platformu
Amatör Balıkçının Açılış Sayfası "Amatör Balıkçılık Ve Balık Dostları Platformu" na Hoşgeldiniz.. Forumun Tüm Özelliklerinden Yararlanmak İçin Lütfen Üye Olunuz..
Kullanıcı ismi
Şifreniz
Geri git   Amatör Balıkçılık Ve Balık Dostları Platformu > EKİPMANLAR > Oltalar

Tatlı su avcılığı , Turna avcılığı ve At-çek avcılığı için elverişli bir takım ( Drachkovitch System - Drachkovitch sistemi )

Oltalar

Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Tatlı su avcılığı , Turna avcılığı ve At-çek avcılığı için elverişli bir takım ( Drachkovitch System - Drachkovitch sistemi )
Konudaki Cevap Sayısı
27
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler

Görüntülenme Sayısı
2534

Seçenekler
06.04.11, 21:37   #1
Cenk Bayraktar

Kıdemli Dostumuz

Cenk Bayraktar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
124
Exclamation Tatlı su avcılığı , Turna avcılığı ve At-çek avcılığı için elverişli bir takım ( Drachkovitch System - Drachkovitch sistemi )

Değerli arkadaşlar ,

Turna sezonun açılması ile bu takımı kullanan dostlarımız harekete geçeceklerdir. Ülkemizde az sayıda kişinin bilmesine rağmen , yurt dışında oldukça ilgi gören bu sistem , balık yakalamaya son derece elverişlidir.

Tatlı su avcılığında ve denizlerimizde at-çek avcılığında da kullanılabilir.

Öncelikle Takımın genel durumuna bir göz atalım ve gerekli malzemelerden söz edelim ;

0,4 - 0,8 mm aralığında muhtelif kalınlıkta paslanmayan çelik teller

paslanmaz çelik teli kesmek ve kıvırmak için çeşitli pensler ince ve uzun uçlu olanları tercih ediniz.

0,2 - 0,3 mm bakır tel

5 ,20 gr arası muhtelif ağırlıklarda delikli (gezer) kurşunlar

3’lü ve 2’li iğneler

örgü misina

Takımın yapılışı ;

Öncelikle 0,8 mm kalılığındaki çelik telimizi , pensler yardımıyla , iki ucu arasında 90 derecelik açı yapacak ve çapı 0.5 ile 1 cm olacak şekilde ortalarında bir daire bırakacak durumda kıvırıyoruz ( No 1 - No 2 )

bir ucunda itibaren , yuvarlağın hemen altında diğer uca doğru 6-7 kez kıvırarak boynu oluşturuyoruz ( No 3 )

Dipteki ucu " V " şeklinde boyuna doğru kıvırıyoruz , kıvrılan kısım yarıdan fazla olacak şekilde ayarlıyoruz , eğer fazlalık var ise kesiyoruz. ( No 4 )

Örgü misinamızı 3'lü veya 2'li iğnelere güzel bir düğüm ile bağlıyoruz , düğümü istediğiniz şekilde bağlayabilirsiniz. ( No 5 )

örgü misinaya bağladığımı iğnemizi , kıvırdığımız uca bağlıyoruz , biri uzun diğeri kısa olacak şekilde iki iğne bağlayabiliriz. ( No 7 - No 8 )

Son olarak delikli kurşunumuzun içinde daha küçük olan bakır telimizi geçirerek , bunu gövdeye ekliyoruz ( No 8 - No 9 )

Bu takımı kıstırma metaller ile de yapabiliriz. Bir çok şekilde oluşturabiliriz. Şöyleki ;

Takımın kullanışı ;

Yem olan balığımızı boyuna göre değişik uzunluklarda hazırladığımız düzeneyiğimizi , V şeklide kıvrılan yerden , yem balığımızın ağzında sokuyoruz.

Gezer kurşunumuz balığın ağzına gelene kadar fazla zedelemeden balığın iç kısmına kadar yerleştiriyoruz.

Dışta kalan bakır telimizi , kolay kıvrılıyor olması sebebiyle , balığımızın kafa kısmında delerek diğer tarafta çıkarıp , en az 4 tur sarayoruz.

Böylelikle içten v şeklindeki tele ilave olarak takımın hareket etmesini ve oynamasını iki yönlü engellemiş oluyoruz.

Yemimizi bu şekilde takıma iliştirdikten sonra , suya salabiliriz. Öncelikle dip yapısının pürüssüz ve engebesiz olduğunu düşünürsek yemin dibe inmesini bekleyebiliriz. sonraki hareketler malumunuz biraz çekip bırakınız

Eğerki dipte takılabilecek herhangi bir yapı varlığını gördüyseniz , yemi en dibe indirmeden aksiyon verdirmek en mantıklısı olacaktır. Zira iğneler takılabilir.

Takımın ucuna klipsli fırdöndü kullanarak ana misinanıza bağlayabilirsiniz. Böylelikle takımı çıkarma ve değiştirme gibi durumlarda zaman kazanabilirsiniz.

Güzelde bir video ile açıklamayı tamamlayalım

Sevgi ve Saygılarımla
Cenk Bayraktar

Cenk 1980 İzmir

"Ben lafa bakarım, laf mı diye... Sonra söyleyene bakarım adam mı diye."
Cenk Bayraktar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
Reklam Alanı
06.04.11, 22:46   #2
posteki

Moderatör

posteki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
127

Turna mı?.. Tam bana göre...
Paylaşım için teşekkürler...

Yakında sigara paketi içindeki alüminyum folyosundan sahte ile turna avı yapacağım. Sahtenin yapılışınıda vereceğim. Buna benziyor ama daha basit...

Fukara balıkçının dostu Posteki sunacak... Cenk hocam, hele şu arabayı alayım, bak curcunaya...

Gökcan Özcan

1980

Çatalca / İstanbul
posteki isimli Üye şuanda  online konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
06.04.11, 23:11   #3
Turgay KARAASLAN

Dostumuz

Turgay KARAASLAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
6

ellerinize sağlık...çok değişik bir yöntem...tuzlu suda mutlaka deneyip sonuçları paylaşacağım...

tekrardan teşekkürler...

S.Turgay KARAASLAN...
1974...MUĞLA AYDIN İZMİR
Turgay KARAASLAN isimli Üye şuanda  online konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
07.04.11, 09:01   #4
Cenk Bayraktar

Kıdemli Dostumuz

Konu Sayısı
124

Alıntı:
posteki´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Turna mı?.. Tam bana göre...
Paylaşım için teşekkürler...

Yakında sigara paketi içindeki alüminyum folyosundan sahte ile turna avı yapacağım. Sahtenin yapılışınıda vereceğim. Buna benziyor ama daha basit...

Fukara balıkçının dostu Posteki sunacak... Cenk hocam, hele şu arabayı alayım, bak curcunaya...
Gökcan kardeşim hadi hayırlısı , göster bize curcunayı da şenlenelim , beğendiğine sevindim, umarım gönlüne göre bir araç bulursun , konunu bekliyoruz Bu takım birazcık uğraştırıyor ama balık var ise yakalanması garanti

Cenk 1980 İzmir

Cenk Bayraktar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
07.04.11, 09:29   #5
ik35

Kıdemli Dostumuz

ik35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
254

nerden alıntıydı bu yazı
sen tatlısudan ne anlarsın

İbrahim kundak
İzmir
1968
A Rh(+)
ASOBDER
ik35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
07.04.11, 09:33   #6
Cenk Bayraktar

Kıdemli Dostumuz

Konu Sayısı
124

Alıntı:
ik35´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
nerden alıntıydı bu yazı
sen tatlısudan ne anlarsın
Yahu başlığı okumadın mı ?

atçek diyor bak orda , kullanılır diyor , tatlısu değil , avcılığından anlıyorum , geldin mi ? benle tatlı suya kaç defa gidelim dedim

senin güzel hatrın için değiştiririm başlığı sırf atçek yaparım bak

görmedin tabi hiç oralarda beni , sonra sen ne anlarsın diyon

fark etmez abi , tatlı tuzlu , sodalı , ben her daim her surda , her şekilde balık tutarım , bilgiyide paylaşırım . . .

Cenk 1980 İzmir

07.04.11, 17:37   #7
Cenk Bayraktar

Kıdemli Dostumuz

Konu Sayısı
124

Alıntı:
Turgay KARAASLAN´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ellerinize sağlık...çok değişik bir yöntem...tuzlu suda mutlaka deneyip sonuçları paylaşacağım...

tekrardan teşekkürler...
Ben teşekkür ederim Turgay , raporlarını bekliyoruz.

Selamlar

Cenk 1980 İzmir

08.04.11, 16:12   #8
ÖNCE3N

Kıdemli Dostumuz

ÖNCE3N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
11

Paylaşım için teşekkürler, Denizlerde işe yaramazmı? acaba...

Şinasi KIZILAY

BURSA Tirilye

20.05.1966

AB RH +
ÖNCE3N isimli Üye şuanda  online konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
08.04.11, 16:23   #9
Cenk Bayraktar

Kıdemli Dostumuz

Konu Sayısı
124

Alıntı:
ÖNCE3N´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Paylaşım için teşekkürler, Denizlerde işe yaramazmı? acaba...
Teşekkürler tabiki işe yarar , at-çek avcılığında uygun gramajlar sağlanırsa kullanılabilir.

Cenk 1980 İzmir

08.04.11, 16:30   #10
ik35

Kıdemli Dostumuz

ik35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
254

Alıntı:
Cenk Bayraktar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yahu başlığı okumadın mı ?

atçek diyor bak orda , kullanılır diyor , tatlısu değil , avcılığından anlıyorum , geldin mi ? benle tatlı suya kaç defa gidelim dedim

senin güzel hatrın için değiştiririm başlığı sırf atçek yaparım bak

görmedin tabi hiç oralarda beni , sonra sen ne anlarsın diyon

fark etmez abi , tatlı tuzlu , sodalı , ben her daim her surda , her şekilde balık tutarım , bilgiyide paylaşırım . . .
ben daha çok suda tutuyorum
kadife kalenin surları biraz yıkık
sana balık tutacak sağlam surlu kale bulalım

İbrahim kundak
İzmir
1968
A Rh(+)
ASOBDER
ik35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla