Seyirtme(jig) yasaklanmalı mı? - Final - - Amatör Balıkçılık Ve Balık Dostları Platformu
Amatör Balıkçılık Ve Balık Dostları Platformu
Amatör Balıkçının Açılış Sayfası "Amatör Balıkçılık Ve Balık Dostları Platformu" na Hoşgeldiniz.. Forumun Tüm Özelliklerinden Yararlanmak İçin Lütfen Üye Olunuz..
Kullanıcı ismi
Şifreniz

Seyirtme(jig) yasaklanmalı mı? - Final -

Jigging

Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Konudaki Cevap Sayısı
17
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler

Görüntülenme Sayısı
1236

Seçenekler
28.11.11, 00:03   #1
necmettin yay

Yeni Dostumuz

necmettin yay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
15

Segili dostlar

Ben bu konuyu tartışmaya açtım.Merakım:amatör balıkçılardan oluşan bu platformdaki kişilerin görüşlerini öğrenmekti.
Bu görüşlerden bazısı inanın beni hayretler içinde bıraktı.Bazı gelen cevaplar da bu yönteme karşı çıkanların neden karşı olduklarının cevabını bulamadım.Bazılarında ise gösterilen nedenlerin dayanağını bulamadım.Herkesin aynı görüşte olmasını beklemiyorum.Ama sadece karşı olmak için de karşı çıkmayı anlayamıyorum.

Amatör balıkçılığın bütün yöntemleriyle yapılan balık avcılığının(seyirtmede dahil) dünya balık stoklarına etkisinin %5 olduğu ve bunun dikkate alınmayacak boyutlar olduğunu kabul eden dünya çapındaki balıkçılıkla ilgili bilim adamları amatör balıkçılığın sürdürülebilir olduğuna karar vermiş ve av için zaman yasağı koymamışlardır.Sadece adet ve boy sınırlaması söz konusudur.Bu durum isteyenler tarafından internetten ,amatör balık avı derneklerinden araştırılabilir.

Bir zamanlar birileri tarafından amatör balıkçılığınada zaman sınırlaması koydurtulmak istenildiğini biliyormuydunuz.Bunun önüne bir kısım gerçek amatör balık avı sevdalısı geçmese idi senenin belli aylarında avlanamayacak olacaktık.Bir kısım arkadaşımız keşke olsaydı,bir sürü anaç kurtulurdu, bugün daha çok balık olurdu diyecektir.Bu platformun" balık dostları" kısmını salt korumacı olarak gören ve benimseyen bu arkadaşlarımı yadırgamıyorum ama bu arkadaşlarıma amatör balıkçılık sınırlarının (boy ve kilo)nerede başlayıp nerede bitmesi gerektiği,sahilden mi veya tekneyle mi sorularına cevap aramalarını tavsiye ediyorum. Buldukları cevapların; amatör balıkçıların kendi ayaklarına kurşun sıkmasına sebep olmaması dileklerimle bu konudaki yazılarıma son verir herkese saygı ve sevgilerimi sunarım.
Necmettin Yay
NOT:Bu konuda bu platformda başka yazı yazmayacağım.Diğer yardımcı olabileceğim konularda diğer konu başlıklarında yazılarıma devam edeceğim.

Necmettin Yay
1957 - Bodrum
necmettin yay isimli Üye şimdilik offline konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
Reklam Alanı
28.11.11, 00:12   #2
tolgaerdur

Dostumuz

tolgaerdur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
16

???...madem konuyu kapatıyorsunuz...neden yeni başlık açtınız ki ?..yanlış anlamayın ama bence fazla populist...

Tolga Erdur...'71...İzmir
Ya bir yol bulacağız...Ya bir yol yapacağız...
tolgaerdur isimli Üye şimdilik offline konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
28.11.11, 20:34   #3
N@mık

Kıdemli Dostumuz

N@mık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
193

Daha yeni başlamıştık

Oysa anlaşamayacak nice şey vardı

Nice gidilecek yol vardı tek doğruya doğru

vakit tamam "seni terk ediyorum"
bütün alışkanlıklardan öteye
yorumsuz bir hayatı seçiyorum
doymadım inan, kanmadım sevgiye..

15 Safer-1390 Doğu Akdeniz
N@mık isimli Üye şimdilik offline konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
28.11.11, 22:46   #4
BulSep

Admin - Kurucu

BulSep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
1622

Alıntı:
necmettin yay´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Segili dostlar
Bu platformun" balık dostları" kısmını salt korumacı olarak gören ve benimseyen bu arkadaşlarımı yadırgamıyorum ama bu arkadaşlarıma amatör balıkçılık sınırlarının (boy ve kilo)nerede başlayıp nerede bitmesi gerektiği,sahilden mi veya tekneyle mi sorularına cevap aramalarını tavsiye ediyorum.
Bu noktada şunu söylemem gerekiyor.
" Balık Dostları" balıkçılık sayesinde kurulan dostlukları tanımlamaktadır..

Bülent SEPETÇİOĞLU
1960 - İZMİR

O Rh (+)

www.balikdostlari.com ' un Havası,

Dumansız Hava Sahası...

Bana ne deme !! Avına sahip çık ..

Her ne kadar kırmızı ışıkta ise de karaciğer, dostlarla içilecek bir kadeh, kırmızıda geçmeye değer..
BulSep isimli Üye şuanda  online konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
28.11.11, 23:10   #5
aliküçükkuru

Sportif Dostumuz

aliküçükkuru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
30

merak ettimde bukonunun sebebi tamamen duygusallık olabilir mi ? seafarifishing !!!

Ali Küçükkuru

1976

Antalya
aliküçükkuru isimli Üye şuanda  online konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
29.11.11, 00:38   #6
Kulek Reis

Yönetim

Kulek Reis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
150

Denizlerdeki balık stoklarını detaylı bir inceme yaparak . Prf ve amatör tüm balıkçılara bilimsel çalışmanın tanıyacağı müddette. Yasak yapılmasına taraftarım. Ozaman küçük balık katliamı olmayacak. Balık tutanın çanına ot tıkayacaksın. Bununla bitmeyecek. Kirletenleri buna sebeb olanları. Arıtması olmayanların ocağına incir dikeceksin. Fiziki ve kimyasal kirlenmenin. miktarını tespit edip tüm deterjan hammaddelerini yasaklayıp çevresel ve bitkisel hammaddeler ithal edip onları kullanacaksın. Yatak odaniza 1 kova çöp dökerek yaşantınızı sürdürebilirmisiniz. Balıklar niye çöplükte yaşasın ki Bu arada çiftliklerde yetiştirilen balıkların kirlilik vs den kaynaklanan hastalıklarına karşı çok çok fazla miktarda antibiyotik kullanıldığını biliyoruz. Bu aşırı doz insanlara geçmekte ve bağışıklık sistemini bloke etmektedir. Hastalık esnasında kullanılan antibiyotiklerin etkisi ortadan kalkmaktadır.
Küçük balık yoksa büyük balık da yok diyorlar. Yanliş söylüyorlar

Büyük balık yoksa küçük balık da yoktur doğrusunu tutuyorum. Sevgiler ve selamlar

H.Hüseyin Külek
1946-İstanbul-Ataköy-(A rh-)
Bulutlar ağlamasa yeşillikler nasıl güler

Kulek Reis isimli Üye şimdilik offline konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
29.11.11, 09:01   #7
murat karahan

Yeni Dostumuz

murat karahan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
1

Kulek Reis'in dediği her şeye aynen katılıyorum.
Sadece birkaç ekleme.
Lüfer minimum avlanma boyu 2011 yılında anca 20 cm olabildi. Peki bu balığın minimum üreme boyunun 24 cm olduğu bu yıl mı ortaya çıktı? Tebliğ toplantılarında bilim insanları bunu dile getirmediler mi? Kesin getirdiler. Hadi getirmediler diyelim, yahu literatürde var. Bunu iyi analiz edip ilgili kurumların bakış açısını iyi görmek lazım.
Kirliliğe gelince,
2004 yılında Çevrenin Taksirle Kirletilmesi başlığı altında TCK'nın Topluma Karşı İşlenen Suçlar maddesine ekleme yapıldı. Buna göre örneğin atık suları arıtmadan doğaya deşarj eden tüm belediye başkanları, organize sanayi yöneticileri hapis cezasına çarptırılabilecekti (6 ay-2 yıl). Sonra ne oldu, yasanın yürürlüğe girmesi 2 yıl ertelendi. 2006 yılına gelindiğinde ne oldu, geçici maddeler ile sanayicilere 3 yıl, belediyelere 4-11 yıl arasında ceza almaksızın çevreyi kirletmeye devam dendi. Bunu da göz önünde bulundurursak, popülasyon üzerinde etkisi bulunan aşırı avlanma ile, ondan daha beteri olan habitatı yok eden atıklarla ilgili yasa koyucuların anlayışı ortaya çıkar.
Kredi kartı reklamlarından yola çıkarak
Türkiye genelinde tüm belediyelerin atıksularının tam arıtması için gerekli bütçe 55 milyar dolar (rakam yanlış olabilir ama bu civardaydı)
Kirletilmeye maruz kalan, yaşanmaz hala gelen doğa - paha biçilemez.
Çinekop bir damla, öbür tarafta zehirlenen koca bir doğa var.

Alıntı:
Kulek Reis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Denizlerdeki balık stoklarını detaylı bir inceme yaparak . Prf ve amatör tüm balıkçılara bilimsel çalışmanın tanıyacağı müddette. Yasak yapılmasına taraftarım. Ozaman küçük balık katliamı olmayacak. Balık tutanın çanına ot tıkayacaksın. Bununla bitmeyecek. Kirletenleri buna sebeb olanları. Arıtması olmayanların ocağına incir dikeceksin. Fiziki ve kimyasal kirlenmenin. miktarını tespit edip tüm deterjan hammaddelerini yasaklayıp çevresel ve bitkisel hammaddeler ithal edip onları kullanacaksın. Yatak odaniza 1 kova çöp dökerek yaşantınızı sürdürebilirmisiniz. Balıklar niye çöplükte yaşasın ki Bu arada çiftliklerde yetiştirilen balıkların kirlilik vs den kaynaklanan hastalıklarına karşı çok çok fazla miktarda antibiyotik kullanıldığını biliyoruz. Bu aşırı doz insanlara geçmekte ve bağışıklık sistemini bloke etmektedir. Hastalık esnasında kullanılan antibiyotiklerin etkisi ortadan kalkmaktadır.
Küçük balık yoksa büyük balık da yok diyorlar. Yanliş söylüyorlar

Büyük balık yoksa küçük balık da yoktur doğrusunu tutuyorum. Sevgiler ve selamlar

Murat Karahan
1970-Samsun
murat karahan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
25.01.12, 23:16   #8
filfaik

Yönetim

filfaik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
63

Sevgili Necmettin

Yasal sınırlar içinde yapılan bir avı aslında eleştirmek doğru değil.Böyle bir avında yasaklanması yanlış.Dolayısı ilede dikey seyirtmenin yasaklanması da yanlış olur düşüncesindeyim.
Lakin bizim forumumuzun diğer forumlardan farkı vicdani sirkülerimiz acımasız.Hedefimiz olması gereken neyse onun olması.Bunu yaparkende dostlarımızı kırıyormuş gibi görünsekte kimsenin kimseyi kırmak gibi bir düşüncesi yok.

Hepimizin amacı sürdürülebilir bir amatör avcılığı sağlayabilmek vede bunun dünya durdukça sürdürülebilir olması için elimizden geldiği kadar mücadele etmektir.
Bu yüzdende bildiklerimizi iyisi ile kötüsü ile dostlarımızla paylaşmak hedefimiz olmuştur..

Faik
1952
Bodrum
A Rh +
filfaik isimli Üye şuanda  online konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
26.01.12, 16:41   #9
Nezih

Yeni Dostumuz

Nezih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
3

Merakimdan soruyorum.

Amator bir avcinin fish finder kullanmasi sizce ne kadar sirkulere ve vicdana uyuyor?

Bu teknolojik aletleri kullanmak sizce etik midir?

Nezih - Khobar, 1958, A+
Nezih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
28.01.12, 22:23   #10
dayi

Yeni Dostumuz

dayi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
0

Alıntı:
Nezih´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merakimdan soruyorum.

Amator bir avcinin fish finder kullanmasi sizce ne kadar sirkulere ve vicdana uyuyor?

Bu teknolojik aletleri kullanmak sizce etik midir?
Sofrada çatal, kaşık, bıçak kullanmak,
televizyon izlerken anten, receiver kullanmak,
Aksaraydan Taksime giderken otobüse binmek,
Kadıköyden Karaköye geçmek için vapura binmek kadar etik
dayi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla