PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sazan Balığı


BulSep
19.10.07, 00:36
SAZAN BALIĞI
(Cyprinus carpio.L.)

http://video.google.com/videoplay?docid=-8422087866409587085
http://img60.imageshack.us/img60/3990/sazan2wm9.jpg
Sazan balığı, tatlısularda yaşayan kemikli bir balıktır.Uzun bir sırt yüzgecine, kısa anus yüzgeçlerine sahiptir. Başında (ağız altı) dört adet bıyık bulunur. Yüzgeçleri yumuşaktır. Yüzgeçlerin ön tarafında kuvvetli dikenler bulunur. Göğüs yüzgeçleri, karının altına doğrudur. Pulları değirmidir. Yüzme kesesi bir kanalla yemek borusuna bağlıdır.
Bir bölümü kemikleşmiş olan ilk omurlar, kulakları yüzme kesesine bağlayan "Weber aygıtı" nı meydana getirirler.
Bu tip aygıta sahip balıklar arasında (kemik destekli keseliler) çene dişi bulunmayıp, yutak dişi bulunan balıklar sadece bunlardır.
Sıcak ve ılıman bölgelerde, deniz seviyesine yakın sularda yaşayan yüzlerce variete'si (alt türü) vardır. Sazan kendi cinsinin tek türüdür (Cyprinus carpio). Bazı sazan çeşitleri pulludur, bazıları tüm pulsuzdur (deri sazanı), bazılarında ise az sayıda büyük pullar bulunur (aynalı sazan).
Sazan balığı göllerde, kanallarda ve sakin akan sularda yaşar. Hayvansal ve bitkisel besinlerle beslenir (omnivor). Yaz başlarında su sıcaklığı 20ºC'ı bulduğunda veya aştığında üremeye başlar. İri dişiler bir milyon adetten fazla yumurta dökerler. Yumurtalarının çapı 1.5mm dir. Deri Sazanı ve aynalı Sazan gibi türlerinin yemi ete dönüştürme katsayıları çok yüksektir. Bunlardan 10 senelik bir birey 10-15 kg gelebilir. Daha yaşlıları 30-45kg ağırlıkları bulabilir.
Özellikle Terkos gölünde İSKİ nin deniz suyunu göle pompalaması öncesi (kriko metodu) 40kg üzeri sazanlara sıkça rastlanıyordu


http://img387.imageshack.us/img387/3173/sazanxi2.jpg




http://img387.imageshack.us/img387/7696/sazanqqcy4.jpg

Erkek ve Dişi Sazan
http://img139.imageshack.us/img139/6858/sazanjy3.jpg

seçil
05.12.07, 19:09
SAZAN:

Tatlısu balıkçılığının ilk serüvenleri genellikle sazan avı ile başlar. Hemen hemen her tatlısu balık avcısının SAZAN ile ilgili bir anısı mutlaka vardır. Yurdumuzda her türlü iklim koşulunda yaşayan pek çok çeşidi vardır. En makbul kabul edilen cinsi Aynalı sazan dır. Doğal takvime göre Arpa hasatından sonra oltaya vurmaya başlar ve bağbozumuna kadar bereketli av verir. Özellikle iri boylarının yakalanması için gece avı tercih edilmektedir .

Tüm tatlı su balık avcılarının en çok avladıkları balık çeşidi sazandır. Tatlı su balık avı denilince akla ilkgelen sazan avıdır.Dip oltası ve şamandıralı olta ile iki şekilde avı yapılır. Sazan avı için bir çok yem kullanılabilir.Bu herkesin bildiği yemlerden başka yöresel olarak kullanılan çeşitli tahıl hamurları da mevcuttur. Birçok türü olan sazanın en çok bilinen türü kara sazan ve aynalı sazandır. Hangi tür sazan olursa olsun,hangi yöntemle av yapılırsa yapılsın avlanılacak bölge mutlaka önce yemlenmelidir.

Sazan gibi atlamak deyiminden de anlaşılacağı gibi hemen hemen tabii koku veren her yeme gelen obur bir balıktır.
hamur,solucan,haşlanmış mısır, ayçiçeği ve afyon küspesi,haşlanmış patates,çekirge ve benzeri iri böcekler ve kuru üzüm gibi çeşitli yemlerle avlanılır. Nadiren de dip oltasını gümüş balığı ile yemleyerek iri sazanlar da tutulduğu olur.
Küspe sazan için doğal bir yem olmamasına karşılık, kokusu baskındır, balığı çeker ancak iğnelerden birine takılmış solucan sonucu netleştirir. Küspe kokusuna gelen sazan solucanı affetmez, kalın dudakları sayesinde iğneye oturur. Bu işlem balığın yeme alışkanlığına göre haşlanmış mısır taneleri veya kuru üzüm içinde geçerlidir.

1. BOİLİ: Sazan için en birinci yem. Hazırlanması ve alıştırılması eziyetli, ancak verim oranı maksimum.İlk balığınızı alabilmeniz için en az 2 günde bir olmak üzere, 3-4 hafta yemleme şart. Alıştırdıktan sonra bulunduğunuz çevrede efsane olabilirsiniz.
2. SOLUCAN: Sazanın dayanamadığı bir yem, bence boiliden sonra ilk numara. Olumsuz bir tarafı var, küçük sazanlar da bayılıyor. Ufak sazanların dolaşmadığı derinliklere atarsanız, büyük sazan yakalama şansınız artar.
3.ET KURDU: Eti uzun bir süre açık havada bekletirseniz zaman kutlar oluşuyor. İğneye ucundan öldürmeden 2-3 tane takılırsa balık geliyor. Ama ufak balıklar çabuk atlıyor.
4. MISIR: Konserve mısır, kolay iğneden kurtuluyor, ufak sazanlar, kızılkanatlar didikliyor. Koçanından koparılmış taze mısır daha verimli, ama her sezon bulunamıyor. Bir de küllü kart mısır var, daha iri taneli, daha sağlam. Hayvan yemi olarak kullanılan bir kilo iri taneli mısır, iki çorba kaşığı ağaç külü veya iki çay kaşığı karbonatla birlikte kaynatılıyor.(Zarını patlatıp, şişmesi için.) Taze olarak kullanılırsa daha iyi olur.
5. AYÇİÇEK KÜSPESİ: Kalın bir kibrit kutusu kadar kesilmiş preslenmiş ayçiçek küspesi etrafına serbest halde 6-7 ad.1-1,5 cm.lik köstekler bağlanıyor. İğnelere mısır veya solucan takılırsa verim artabilir. Malzemecilerde hazır olarak satılıyor.
6.YAYLI OLTA: Yay biçiminde hazırlanmış çakmak büyüklüğünde tellerin içine koku vermesi amacıyla hamur sıkılıyor. Ayçiçek küspesinde olduğu gibi köstekler takılıyor. İğnelere mısır veya solucan takılıyor.
7.KENDİR TOHUMU: Daha bu işi çözemedim. Aldığım kendir tohumları çok ufak, kaynatınca bile oltaya takılacak kadar olmuyor. Temin edebilirsem deneyeceğim.
8.HAMUR: Ekmek içi, mısır unu, un ile hazırlanıyor. Katkı maddesi olarak vanilya, karabiber, tuz, kakao, bal, zeytin yağı, çiçek yağı, bal, şeker, yumurta, akvaryum balık yemi, ayçiçeği küspe tozu, pekmez, misk-i amber,malzemecilerde satılan özel kokular v.s. kullanılabilir. Ağız tadınıza kalmış. Ekmek içiyle hazırlanan daha dayanıklı oluyor. Odunlu fırında pişmiş ekmek tercih edilmeli. Matador fırında pişmiş ekmeğin verimi düşük. Hazırlanan hamurların dayanıklı olması için hamuru karıştırırken içine pamuk katılabilir. İğneye takılacak kadar yuvarlak yemler hazırlanıp, 5 dk. sıcak suda pişirilirse uzun süre dağılmadan suda kalıyor.
9.ÇEKİRGE: Hiç yeminiz kalmazsa çevreden çekirge yakalayıp takabilirsiniz.
10.CANLI BALIK(BEN BALIĞI, GÜMÜŞ): Sazan irileştikçe vahşileşir. İri sazanların bulunduğu derin sulara atabilirseniz, tarih yazacak sazana denk gelme ihtimali var.
11.MISIR KÜSPESİ: Ayçiçek küspesi gibi kullanılır.
12.MAKARNA: Hafifçe haşlanmış düdük makarna kullanılıyor.
13.DANABURNU: İri sazanlar için geçerli.
14.KURU ÜZÜM: İri, siyah üzüm ile tutmuştum bir zamanlar.
15.İRMİK: Bulunduğunuz gölün suyuyla ıslatırsanız macun gibi olacaktır.
16.KAŞAR PEYNİRİ: Küp halinde kesilip takılıyor.
17.DUT: Eğer göl çevresinde dut ağaçları varsa bir deneyin, arkadaşım solucanla, mısırla tutamadı, dut ile rekora koşuyordu. Ama, göletin çevresi olduğu gibi dut ağacı ile çevriliymiş.
18.PATATES: Çiğ veya hafiçe haşlanmış olarak iğneye takılıyor.
19.HUBUBAT(Kuru fasulye, bakla, bezelye,nohut...): Denenebilir, eğer sık gittiğiniz bir gölse alıştırılabilir.
20.TAHIL(Buğday, arpa...): Küçük sazanlar çok geliyor. Ama, mısır taktığınız iğnenin ucuna geçirilebilir.

NOT: Sazan avında yemleme önem kazanmaktadır. Olta atmadan önce bölgeyi yemlerseniz balıkları o bölgede sabit tutabilirsiniz. Yemleme için un, küspe, tarhana, tavuk yemi, buğday, mısır, topları veya taneleri kullanılabilir. Genelde msırla yemleme yapılıyor. Yemlemede esas, balık doymayacak kadar, ama o bölgeden de ayrılmayacak kadar yemleme yapmaktır. Eğer mısır kullanılıyorsa, eski mısırla yemleme yapıp, oltaya taze mısır takmalıdır. Sazan ekşimiş eski mısırların arasından iğnedeki taze mısırı bulacaktır. Ben tarhana ile yemlemeyi tercih ediyorum. Tarhanayı hafifçe ıslatıp, top halinde oltayı attığım yere gönderiyorum. Kokusu cazip. Piyasada satılan veya sizinde yapabileceğiniz mazmozlama kafesleri kullanılabilir. Kurşun veya fırdöndüye yakın takabileceğiniz plastik veya telden hazırladığınız mazmozlama kafesinin içine koku verecek hamurlar takarak balıkları yemin bulunduğu yere doğru çekebilirsiniz

Sazan avında başarılı olmak için bütün avlarda olduğu gibi avlanılan bölgedeki balığın yeme alışkanlıkları ve avlanılan yerin fiziki özellikleri araştırılıp,değerlendirilmelidir.
Sizden önce aynı yerde avlananların kullandıkları yemler sazanda bir beslenme alışkanlığı oluşturur. Aynı yemleri uygun olta ile kullanmak başarı şansınızı arttıracaktır. Ayrıca akarsularda küspe ile avlanmanın ( kokunun dağılması nedeniyle ) bir şansı olmayacağı gibi yine akarsularda tabii olarak bulunan solucan,çekirge ve iri böceklerle avınız başarılı olacaktır. Göllerde yapılan avlarda ise yukarıda sayılan tüm yemler kullanılabildiği gibi yörenin yerlisi olan ve avlanan kişilerin kullandığı yemlerin öğrenilmesi sizi kısa yoldan başarıya götürecektir.

Sazan avında kullanılan mantarlı,dip ve küspeli oltalardan sazan avında çoğunlukla kullanılan küspeli olta hazırlanışı ve kullanılışını genel olarak şöyledir.
Bu takımı hazırlamak için ana beden en az 0.50 mm. misinadan ve 50 m. olmalıdır. Ana beden kasnak yada tercihen mantar plaka ( kelebek ) üzerine sarılmalı, ana beden bitimine 2.0 numara kilitli klipsli veya düz fırdöndü bağlanmalıdır.Küspenin takıldığı kısmın telli,misina kementli veya vidalı olması önemli olmayıp,kullanılan iğnelerin küspenin her yanına dağılması ve suya düştüğünde de bozulmaması önemlidir. İğnelerin bir olta için 8 adet 1/0 veya 1 numara kısa sap bronz çapraz iğne olması, iğnelerin bağlandıkları kösteklerin 5- 6 cm. den uzun veya kısa olmaması ve köstekte kullanılan misinanın ana bedenden daha ince olması gerekir.Ana beden 0.50 mm. ise köstek en çok 0.35 mm. olmalıdır.

İğnelerden birinin dibe takılması durumunda, olta çekilince ana bedenin kalın olması kösteği kopartır ancak olta kurtulur.
Kullanılacak küspe kesinlikle kuru olmamalıdır. Bunu küspeyi keserken, kesilen yerin cilalı gibi çıkmasından ve çıkan talaşın yağı nedeniyle neminden anlayabiliriz. Küspenin kamış ile atılması durumunda küspe ağırlığının kamış atarına uygun olması gerekir, el oltası ile atılacaksa deri iş eldiveni veya deri parmak koruyucu ( parmak uzunluğunda bi***let iç lastiği de olabilir) kullanmak işaret parmağınızı yaralanmalardan koruyacaktır.
Gece Avlanma:
Yemi bir kac gün önceden kendiniz hazırlayın yemi hazırlamak için gerekli malzemeler 10 adet dip oltası için (bir gecelik) 3 adet bayat somun ekmek 3 adet yumurta 2 paket vanilya(küçük) 4 yada 5 yemek kaşıkadar soya unu ve son olarak avın başarısını belirleyecek madde ( 3--4 diş SARMISAK)
EVET SARMISAK ekmekleri hamur kıvamına getirecek kadar ıslatın ve yogurun daha sonra vanilya soya unu ve yumurtayı hamur olan ekmegin üzerine harç edin son olarak sarmısakları havanda dövüp tekrar hazırladıgımız yemin içine katın biraz daha yogurun (nekadar yogurur sanız av yerinde okadar rahat edersiniz ) ve son olarak tencerede 5 dakika kadar kaynatın bu sayede yeminizin suda daha uzun süreli kalmasını saglamış olursunuz sazan olan her gölde işe yaradıgını göreceksiniz.

Linos
05.12.07, 22:48
Bu yararlı bilgiler için çok teşekkürler...

prof_turna
06.12.07, 10:23
paylaşım için çok teşekkürler.

kelanj
06.12.07, 10:30
Paylaşım için teşekkürler abi.Sazan'ı çekmek ayrı bir tecrübe ister diğer balıklara benzemez.

cobocobo16
28.12.07, 21:04
1. BOİLİ: Sazan için en birinci yem. Hazırlanması ve alıştırılması eziyetli, ancak verim oranı maksimum.İlk balığınızı alabilmeniz için en az 2 günde bir olmak üzere, 3-4 hafta yemleme şart. Alıştırdıktan sonra bulunduğunuz çevrede efsane olabilirsiniz.

teşekkürler paylaşım için saol.

yalnızca bu karışımı bilen arkadaşların lütfen yardımcı olmaları rica olunur.
karışım hangi malzemeleri içermektedir.

saygılar.

cobocobo16
29.12.07, 21:51
çok teşekkürler bülent bey bu bilgiler harika.bu yemlerle balıklar tosun gibi olur valla.

furkan45
17.02.08, 20:13
benim hem tutmayı hemde yemeyi sevdiğim balık türü sazandır.:D

gülbaharlar45
17.02.08, 20:54
bilgiler için teşekkürler

ysnszr
07.03.08, 14:08
tüm emeği geçenlere teşekkürler..

Atasoy
03.04.08, 22:38
Sazan benim ilgi alanıma giriyor. Detaylı paylaşımlarınız için teşekkürler...

mstfciftci
03.04.08, 23:22
Sn. Bülent Bey, verdiğiniz bilgiler çok güzel. teşekkür ediyorum.

muptela
16.01.09, 04:59
ilk tuttuğum balık idi sazan :) onun için hatırası var.

Teşekkürler

hakim
15.02.09, 01:28
yemler tamamda balık nerde var onuda söylesen.:rolleyes:

ali alkoç
16.02.09, 11:28
Emegi geçen herkese teşekürler bu bilgilerle usta sazancı olunur.

sezer_38
17.02.09, 16:19
verdiğiniz bilgiler gerçekten güzel
kışın sazanavlamak için ne gibi teknik kullanmakgerekir acaba

C@feran
17.02.09, 16:29
verdiğiniz bilgiler gerçekten güzel
kışın sazanavlamak için ne gibi teknik kullanmakgerekir acaba
Kışın Sazan avcılığı oldukca zordur.Çünki sazan balığı kış mevsiminde kendini derinlere çeker.Eğer illede yakalamak istiyorum dersen.Oltanı gölün en derin yerine atman gerekir.Belki şansına tutabilirsin.;)

tevfik
24.03.09, 16:39
tüm emeği geçenlere teşekkürler

sazanavcısı
24.03.09, 20:57
ben yüz on kilo olanını biliyorum :)

sazanavcısı
26.03.09, 01:28
ben yüz on kilo olanını biliyorum :)

http://img253.imageshack.us/img253/9647/46206654.jpg (http://img253.imageshack.us/my.php?image=46206654.jpg)

mustafa71
26.03.09, 12:06
çok teşekkürler inşallah kırıkkale ırmağa gittigimde tutarım bu hafta sonu

akcan054
29.04.09, 13:30
çok teşekkürler bülent bey gerçekten bu bilgilerle sayenizde büyük baliklar yakalayacağiz. Ben yayli olta ile izmit yuvacik barajinda 4,5 kg. Aynali sazan tutmuştum.

BulSep
29.04.09, 13:36
çok teşekkürler bülent bey gerçekten bu bilgilerle sayenizde büyük baliklar yakalayacağiz. Ben yayli olta ile izmit yuvacik barajinda 4,5 kg. Aynali sazan tutmuştum.
Fotoğraftaki o balıkmı??:)

ibrahim taşkın
29.04.09, 16:21
emeği geçen her keze tşk ederim.

nmt43
30.04.09, 11:34
abi emeklerin için cok tesekkur ederim
emegine saglık bizimle paylastıgın için

akcan054
01.05.09, 16:23
Yok başka o balik daha ufak

cem59
01.05.09, 20:56
paylaşım için teşekkürler, çok güzel olmuş.

ERDİNÇ
03.05.09, 17:14
Emeğine sağlik teşekkürler

mehmet_35
03.05.09, 18:31
bilgi dolu paylaşımınız için teşekkürler bülent bey.
elinize saglık..

egeefesi
24.05.09, 16:27
paylaşım için teşekkürler

aykut apaydın
28.06.09, 17:21
emeği geçenlere teşekkürler

ahmet11
09.07.09, 23:19
bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim

ömerli
17.07.09, 20:55
Bilgiler çok doğru .Emeği geçenlere teşekkürler

SuFiskiyesi
20.07.09, 13:11
Güzel bilgiler için teşekkürler...
Acaba bu (BOİLİ) yemi piyasada satılıyor mu?

serkancetin175
26.07.09, 21:46
Emeği geçenlere teşekkürler.Güzel bilgiler benim gibi çaylaklar için:):):)

ustura40
01.08.09, 13:08
yok harika paylaşım. video da çok güzeldi. ellerinize sağlık...

sinandurdu
17.08.09, 16:38
mükemmel bir paylaşım olmuş bilginize teşekkür ederim

mmuurraatt
17.08.09, 18:39
bilgiler için teşekkürler

karacocuk74
19.08.09, 18:27
sazan balığı her türlü ortama adapte olabilir. Öncelikle sazan balığı avlayabilmeniz için kendinize sesiz sakin bir bölge seçin ve balık sizi göremesin.Sonra o bölgeyi her akşam yemleyin(genelde yemek artıkları makarna vb.)Daha sonra 3 hafta avlandıktan sonra tuttuğunuz sazanın boyuna kilosuna göre bir olta seçin eğer tuttuğunuz balıklar iri yarı ise 60lık misine güzel olur. Ama 60 lık misineler küçük makaralara biraz bol geliyor sonra misine gam yapmaya başlıyor.Onunda teknikleri var aslında , misineyi sıcak suya yatırıp onda sonra makaraya sarma gibi... Ayrıca iki kişi gitmeninde büyük avantajları var. Ben babamla gidiyorum. Büyük sazan olduğu zaman birimiz oltayı tutuyor birimizde kepçeyle balığı çıkarıyoruz.

besto
26.08.09, 15:24
teşekkürler bülent abi sğl ayrıca seçıl abla sanada tşk ederiz

besto
26.08.09, 15:28
akcan kardeş süpersin

TANER R
26.08.09, 16:10
yaralı bilgiler için çok teşekkür ederi,m üstadlarım:)

balık avına giderken bu bilgileri tekrar gözden geçirecem

karacocuk74
28.08.09, 16:03
Sayın üyeler sazan balığı avlamak isteyenler yada yeni başlayanlar için söylüyorum. Bence sazan balığı tutmak istiyorsanız sütlü mısır kullanın. Hergün balık tuttugunuz yeri ve çevresini yemleyin.Balık tutmaya gittiğiniz gün biraz mısırla orayı yemleyin 5 dakika sonra balık tutmaya baslayın. Hem mısır takmak daha masrafsız olur hemde küçük sazanlar yemi ufalayamaz

ertan_06
29.08.09, 11:37
bu değerli bilgiler için teşekkürler..

MUTAY20
02.09.09, 15:45
bilgiler cok guzel, paylasım icin tesekkurler...
Benim gözlemlerim ve tecrübelerim Denizli de sazan en cok mısır kuspesi, solucan ve sarı boncuk <mısır da olabilir> ile avlanıyor. Boiliye sanırım buradakı blıklar cok alısık degıller..

karacocuk74
05.09.09, 03:43
Sazan balıgının göl sazanı ırmak sazanı gibi gruplara ayrılmasıda yem çeşitliğini arttırıyor.

wagabond_by
15.09.09, 14:47
öncelikle verilen bilgilerden dolayı teşekürler ederim. abi ben bişi sormak istiyorum ben aksarayda sazan yayıyla tutuyorum küspe kullanıyorum yem olarak sizce en iyisi nedir boili denedim hiç bi sonuç alamadım ama hamurda biraz iyi şimdi sakız denesem diyorum sizce olurmu ??

karacocuk74
22.09.09, 01:39
Denemekten zarar cıkmaz, sazan ne bulursa yer ama genelde kokuya gelır.

mısır alın pazardan onu haşlayın sonra 2 -3 hafta yemleyın devam edın mısırla belki daha garanti olabilir

alihan34
24.09.09, 21:45
Paylaşım için teşekkürler...

Mufi
28.09.09, 20:10
Sazan balıgının dipteki yemlenme davranışı

http://video.google.com/videoplay?docid=1790562439049700444&hl=tr

akcan054
24.10.09, 11:08
Fotoğraftaki o balıkmı??:)
yok değil bülent bey bu bolu gölyakadan bir kuzu

TaBi
24.10.09, 12:12
Bu baliğin ne tutulmasi zevkli nede yemesi, gelirken ne bir atraksiyon yapiyo ne bir kurtulmak için hamle, etide hiç lezzetli değil, en sevmediğim balik türü...

yagız_42
24.10.09, 14:09
bilgilerinizin paylaşımı için çok teşekkür ederim.Herkese rast gele.

murat_8100
23.11.09, 22:50
arkadaşlar gaziantep bolgesinde balık nerelerde avlanılıyor yardımcı olurmusunuz

suleymand
17.02.10, 19:13
çok iyi tarifler sağolun arkadaşım

suleymand
17.02.10, 19:27
ayrıca sazan için bir püf noktası da ben söyleyayim
3 lü çengel iğnelerin irisini iki karışlık mumlu iple bağlayın ucuna ppırdöndü takın sonra göl için kullandığımız kargımızın boyuna eşit şekilde misina ile bağlayın. şim asıl püf noktasını an anlatıcam. kabuklu bir cevizi kabuğuna zarar vermeden ikiye açın içini alın yani iki ayrı kapak kalacak şimdi önemli olan bu kabukları yine kırmadan çatlatmadan matkapla küçük delikler açın şimdi üçlü çengel iğnemizin yani mumlu iple bağlandığı kısma içine küsbe basarak kabuğu kapamalısınız.yani delikli ceviz kabuğunun içerisindeküspe olacak mineyi kabuğun içinden geçirek bağlayın yani kabukları kapamak için.suya attığınız takımınıza bol sazan gelecektir şamdıranız oynamaya başlayacaktır çırptırmak size kalıyor iyi avlar.

barakoylu
13.03.10, 18:18
bursada balık tutmaya yer bulamıyorum bildiğiniz göletler varsa bilgi verirseniz sevinirim

özkan34
27.03.10, 21:31
ben amatörüm ümraniyede oturuyorum he cumartesi balıga cıkıyoz akadaslarla ama tutmıyoruz yerlerı ve yem leri bılmiyoruz yadımcı olkursan sevinirim ustatlar:))

BulSep
27.03.10, 21:33
bursada balık tutmaya yer bulamıyorum bildiğiniz göletler varsa bilgi verirseniz sevinirim

ben amatörüm ümraniyede oturuyorum he cumartesi balıga cıkıyoz akadaslarla ama tutmıyoruz yerlerı ve yem leri bılmiyoruz yadımcı olkursan sevinirim ustatlar:))
Arkadaşlar önce bir forum kurallarını okuyun..
yapmanız gerekenleri yapın..:)
balık işi kolay..:)

bargan45
31.03.10, 23:14
Üçlü iğne ve ceviz kabuğu. Hiç bu kadar ilginç bir teknik duymamıştım. Denemek lazım..:)

ibrahim taşkın
01.04.10, 10:00
süleyman arkadaşım bu ceviz kabuğu olayını birde resimlendirir isen sanırım daha faydalı olur yeni teknikler her zaman ilgil çekiyor.;)

mehmetsayan
20.04.10, 19:11
hocam bilgiler için sağolun saygılar

fikret
06.04.11, 08:53
bilgiler için teşekkürler

kovasizbalikci
27.07.11, 22:50
ayrıca sazan için bir püf noktası da ben söyleyayim
3 lü çengel iğnelerin irisini iki karışlık mumlu iple bağlayın ucuna ppırdöndü takın sonra göl için kullandığımız kargımızın boyuna eşit şekilde misina ile bağlayın. şim asıl püf noktasını an anlatıcam. kabuklu bir cevizi kabuğuna zarar vermeden ikiye açın içini alın yani iki ayrı kapak kalacak şimdi önemli olan bu kabukları yine kırmadan çatlatmadan matkapla küçük delikler açın şimdi üçlü çengel iğnemizin yani mumlu iple bağlandığı kısma içine küsbe basarak kabuğu kapamalısınız.yani delikli ceviz kabuğunun içerisindeküspe olacak mineyi kabuğun içinden geçirek bağlayın yani kabukları kapamak için.suya attığınız takımınıza bol sazan gelecektir şamdıranız oynamaya başlayacaktır çırptırmak size kalıyor iyi avlar.

bu çok ilginçmiş o kadar şey araştırdım internetten birde bunu deneyeceğim bakalım nasıl olacak