PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İç Sulardaki Zaman Yasakları Akarsuları Kapsıyor Mu?

posteki
16.03.10, 12:56
Değerli balık dostları, tecrübeli üstadlarım...

Aşağıda da görecek olduğunuz üzere iç sulardaki zaman yasaklarını düzenleyen sirkülerdeki çizelge 6' da balık türleri arasına parantez içerisinde şu belirtme yapılmış;

(Orman içi sular ve akarsular dışındaki iç sular)

http://img362.imageshack.us/img362/9005/isulardayasaknb0.jpg

Daha önce bu dikkatimi çekmemişti... Ben, akarsularda da zaman yasaklarına uyuyorum. Orman içi sularda avcılık yapmak için zaten orman müdürlüklerinden alınması gereken ayrı bir belge var.

Şimdi..

(Orman içi sular ve akarsular dışındaki iç sular) belirtmesinden anlamamız gereken nedir? Akarsular zaman yasakları dışında mı kalır. Ben öyle anlıyorum...

Yoksa bu belirtme "diğer türler" için mi verilmiş? "Ör: Kaya balığı, gökçenez, karaca, değirmenci vb."

Siz değerli balık dostları ve de tecrübeli üstadlarımızın da fikirlerini merak ediyorum.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim... :)

Sağlıcakla kalın...

turgutlu45
16.03.10, 16:25
Değerli balık dostları, tecrübeli üstadlarım...

Aşağıda da görecek olduğunuz üzere iç sulardaki zaman yasaklarını düzenleyen sirkülerdeki çizelge 6' da balık türleri arasına parantez içerisinde şu belirtme yapılmış;

(Orman içi sular ve akarsular dışındaki iç sular)

Daha önce bu dikkatimi çekmemişti... Ben, akarsularda da zaman yasaklarına uyuyorum. Orman içi sularda avcılık yapmak için zaten orman müdürlüklerinden alınması gereken ayrı bir belge var.

Şimdi..

(Orman içi sular ve akarsular dışındaki iç sular) belirtmesinden anlamamız gereken nedir? Akarsular zaman yasakları dışında mı kalır. Ben öyle anlıyorum...

Yoksa bu belirtme "diğer türler" için mi verilmiş? "Ör: Kaya balığı, gökçenez, karaca, değirmenci vb."

Siz değerli balık dostları ve de tecrübeli üstadlarımızın da fikirlerini merak ediyorum.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim... :)

Sağlıcakla kalın...

Sevgili Gökcan kardeşim,kırmızıya aldığım yerdeki sorunun cevabı sadece "Tatlı su Kefali" için geçerlidir:)

yani;Tatlı su Kefali avcılığında yukarıdaki Çizelge-6’da belirtilen illerin içinde bulunan Orman içi sularda zaman yasağı uygulanır.;)

Tebliğin devamında bulunan "Orman içi sularda avcılık" ibaresinin

4.Maddesinde
Tatlısu kefali avcılığında Çizelge-6’daki, orman içi suyun bulunduğu ilin yer aldığı bölgeye ait zaman yasağı uygulanır.

denilmektedir,yani Akarsular zaman yasakları dışında kalmaz.

kısa ve öz olarak şöyle diyebiliriz;Çizelge 6 da anlatılmak istenen( (Orman içi sular ve akarsular dışındaki iç sular) sadece Tatlı su Kefalinin avcılığı,ve çizelgede belirtilen illerin içindeki Orman içi sulardaki av yasağıdır.:)

zaten Çizelgenin en sonunda "Tatlı su Kefali" için Akarsularda zaman yasağı yok,yasak sadece Orman içi sularda uygulanıyor.

aslında anlaşılması çok basit fakat Türkçemiz zengin bir dil olduğu için her taraf kendi gönlüne göre bir anlam çıkara biliyor:D:D

posteki
16.03.10, 16:58
aslında anlaşılması çok basit fakat Türkçemiz zengin bir dil olduğu için her taraf kendi gönlüne göre bir anlam çıkara biliyor:D:D

:D :D :D

Yok canım, nerden çıkardınız... ? Sadece kafamı karıştırdı biraz. :)

Zaten yukarıda da belirttiğim gibi zaman yasaklarına her daim uymuşumdur.

İncelik gösterip soruma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. :)

Yani burada anlamamız gereken açık olarak şudur;

"Tatlı su kefali göller, baraj gölleri ve orman içi sularda zaman yasağına tabi.. Sadece (akarsularda) çizelge 6' da gösterdiği gibi zaman yasağı yok."

İlginiz için teşekkürler... :)

turgutlu45
16.03.10, 17:02

"Tatlı su kefali göller, baraj gölleri ve orman içi sularda zaman yasağına tabi.. Sadece (akarsularda) çizelge 6' da gösterdiği gibi zaman yasağı yok."

aynen öyle:)

posteki
22.04.10, 21:18
:D :D :D

Yok canım, nerden çıkardınız... ? Sadece kafamı karıştırdı biraz. :)

Zaten yukarıda da belirttiğim gibi zaman yasaklarına her daim uymuşumdur.

İncelik gösterip soruma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. :)

Kendi mesajımdan alıntı yaptığım için özür dilerim...

Burada kasıt ettiğim; tatlı su kefali için akar sularda zaman yasağı yok idi.

Bu mesajı yanlış anlamış dostlarım için yazdım...

amatörözgür86
24.04.10, 22:45
gökcan abi sen direk bana çatalca hazerfan ve menekşe kenarında ne zaman ne yasağı var onu söle :D

N@mık
24.04.10, 23:25
Bu gün kullandığımız Hukuk dili, hukuksuzlukla suzçladığımız Osmanlıca( yani Arapça Farsça ve eski Türkçe karışımı) dır.

Allahtan tebliği yeni Türkçeyle yazmışlar da ne güzel anlayamoyoruz:D:D

balıkçınınbiri
24.04.10, 23:32
sazan isteyen 15 haziranı bekleyecek her ne kadar menekşe çatalca full çeksede :(

Kilka_32
14.05.10, 15:59
Bende küçük bir ekleme yapmak istiyorum. Özellikle göl, gölet, baraj gölü gibi iç sularda her ne kadar sirküler'lerde av yapılacak tarih'ler belirtilmiş olsa bile yerel yönetimlerin alacakları kararlar dogrultusunda yasak şekli ve tarihi degişiklik gösteriyor bunun neticesinde istenmeyen bir durumla (720 TL.gibi) karşılaşmamanız için önceden bilgilenmenizde yarar olacagı kanısındayım.saygılarımla.

Uğur Arpacı
14.05.10, 19:32
Bende küçük bir ekleme yapmak istiyorum. Özellikle göl, gölet, baraj gölü gibi iç sularda her ne kadar sirküler'lerde av yapılacak tarih'ler belirtilmiş olsa bile yerel yönetimlerin alacakları kararlar dogrultusunda yasak şekli ve tarihi degişiklik gösteriyor bunun neticesinde istenmeyen bir durumla (720 TL.gibi) karşılaşmamanız için önceden bilgilenmenizde yarar olacagı kanısındayım.saygılarımla.

Hasan abiye aynen katılıyorum geçen yıl çok umutlanarak gittiğim av bölgeme ulaştığım andan yaklaşık 45 dakika sonra gelen jandarma ekipleri geri dönmemi söylediğinde Komutanım yapmayın 11o km yol teptik hem Sazan için yasak dönem değil desemde kusura bakmayın kaymakamlığın aldığı karar doğrultusunda av yasak zorluk çıkartmayın deyince 165 km geriye dönüp başka bir avlakta avlanmıştık.:rolleyes:

necmifidan
14.05.10, 21:13
Hasan abiye aynen katılıyorum geçen yıl çok umutlanarak gittiğim av bölgeme ulaştığım andan yaklaşık 45 dakika sonra gelen jandarma ekipleri geri dönmemi söylediğinde Komutanım yapmayın 11o km yol teptik hem Sazan için yasak dönem değil desemde kusura bakmayın kaymakamlığın aldığı karar doğrultusunda av yasak zorluk çıkartmayın deyince 165 km geriye dönüp başka bir avlakta avlanmıştık.:rolleyes:

500 km daha yapsaydın Çanakkale boğazda lüfer yakalabilirdin.:D