Orijinalini görmek için tıklayınız : Gönül Dostları Merhaba.
Gönül dostları,
Sevgili ve değerli dostum Bülent Sepetçioğlu'nun (abimin) çağrısı üzerine ben de aranıza katıldım.
Herkese merhaba!
İlk önce şunu belirtmek istiyorum; bilgi paylaşıldıkça ve aktarıldıkça değerlidir. Alıntılarda kaynak gösterildiği sürece yazarı tarafından rahatsızlık duyulmaz; aksine onur duyulur. Bu makalemi 2002 yılında kendim için yazmıştım. Değerli dostum Bilgehan Sarp'ın teşvik etmesi sonucu sanal alemde, kendi web sitesinde, Deniz ve Balıkçılık Dergisi'nde ve de o yıldan beri bir çok yerde yayımlanmıştı. Anlattıklarım kesin kural olarak kabul edilmemeli. Konum ve koşullara göre avlanma metod ve takımları değişkenlik gösterebilir. Aslında ilgimi çeken derin su avları ifadeleriniz :). İnşallah bu konuda çok şeyler paylaşırız.
Saygı ve sevgilerimle,
Rastgele.
Gönül dostları,
Sevgili ve değerli dostum Bülent Sepetçioğlu'nun (abimin) çağrısı üzerine ben de aranıza katıldım.
Herkese merhaba!
İlk önce şunu belirtmek istiyorum; bilgi paylaşıldıkça ve aktarıldıkça değerlidir. Alıntılarda kaynak gösterildiği sürece yazarı tarafından rahatsızlık duyulmaz; aksine onur duyulur. Bu makalemi 2002 yılında kendim için yazmıştım. Değerli dostum Bilgehan Sarp'ın teşvik etmesi sonucu sanal alemde, kendi web sitesinde, Deniz ve Balıkçılık Dergisi'nde ve de o yıldan beri bir çok yerde yayımlanmıştı. Anlattıklarım kesin kural olarak kabul edilmemeli. Konum ve koşullara göre avlanma metod ve takımları değişkenlik gösterebilir. Aslında ilgimi çeken derin su avları ifadeleriniz :). İnşallah bu konuda çok şeyler paylaşırız.
Saygı ve sevgilerimle,
Rastgele.
Hoşgeldin Üstadım..:)
Vakit buldukça uğrada iki lafın belini kıralım..:p
Bu konuda birkaç üyenin kafasında soru işaretleri kalmış görünüyor.
Derin su avcılığının özel ilgi alanına girdiğinide biliyorum.;)
Umarım güzel alışverişler yaşarız..
Kal sağlıcakla:)
Nasuhi bey, inşallah bir kusur işlememişizdir, Engin tecrübelerinizden çok istifade edenler var.. Sağolunuz, varolunuz.
En son yine YABANTV'de yapmış olduklarınızın semeresini eminim ki tüm amatörlerin toplaması yakındır.
Saygılar, selamlar
Sevgili Hamit'cim,
Estağfurullah; hiç kusur olurmu! Biz gönül dostu, yaşımız kadar amatör denizci ve balıkçıyız. Kalpler bir olsun gerisi teferruat :). Aslında yaban tv konusunda bu nezih grupta da hep birlikte yapabileceklerimiz var. Yeri gelmişken bahsedelim.
Sevgili Bülent benim bir önerim var; kanalda görmek istedikleriniz, görmek istemedikleriniz, uyarı metinleri, sloganlar gibi bütün fikirlere açık bir başlık yapalım. Kanal yönetiminden aldığımız yetki ile kamu yararına bunları kanal yayımlarında kullandıralım. Ne dersiniz? Öneriyi ilk olarak bu gruptan yaptım.
Sevgili Hamit'cim,
Estağfurullah; hiç kusur olurmu! Biz gönül dostu, yaşımız kadar amatör denizci ve balıkçıyız. Kalpler bir olsun gerisi teferruat :). Aslında yaban tv konusunda bu nezih grupta da hep birlikte yapabileceklerimiz var. Yeri gelmişken bahsedelim.
Sevgili Bülent benim bir önerim var; kanalda görmek istedikleriniz, görmek istemedikleriniz, uyarı metinleri, sloganlar gibi bütün fikirlere açık bir başlık yapalım. Kanal yönetiminden aldığımız yetki ile kamu yararına bunları kanal yayımlarında kullandıralım. Ne dersiniz? Öneriyi ilk olarak bu gruptan yaptım.
Bu gün Tarık Hocama da ayni şeyi söyledim.
Orada yanınızda değildik ancak gönüller oradaydı.:)
Üzerimize düşen ne ise seve seve yaparız..:)
Konu başlığının isim babası ol..:)
ne dersin??
turgutlu45
03.08.09, 22:22
Aramiza hos geldiniz sefalar getirdiniz Nasuhi abi:)
Hosgeldiniz iyi paylasimlamlar dilerim
Hoş geldiniz,şeref verdiniz:)
Hosgeldin Nasuhi Kardes!!insallah Forum'u begenirsin..simdiden RASTGELE.
dostlar arasına hos geldiniz sefalar getirdiniz Nasuhi abi
amatörbalıkçı
04.08.09, 03:29
:)aramıza hoşgeldiniz nasuhi abi engin bilgilerinizden faydalanmak isteriz (gönül dost ister balık bahane) keyifli paylaşımlar bol balıklı günler dilerim saygılar...
Hoşgeldin Nasuhi abi,aramızda olmanız bizleri çok mutlu etti :)
Dostlar,
Hepinize ben de teşekkür ederim. Cevaplamalarımda uzun süreler oluşursa mazur görün. Malumunuz iş güç meselesi :).
bülent elverdi
04.08.09, 10:59
Yazılarınızdan isminize aşina olmuştuk.Sizi aramızda görmekten de mutlu olduk.
Hoşgeldiniz:)
nasuhi abi aramıza hoş geldiniz bende size katılıyorum öğrenmenin yaşı yoktur bende bu siteden çok fazla bilgiler edindim ve edinmeyede devam edeceğim paylaşımlarınızı bekliyoruz herkeze rast gele:)
öneri çok güzel . yapılması gereken ne varsa üzerimize düşeni yapmalıyız.
vedatabayoglu
04.08.09, 11:22
Gönül dostları,
Herkese merhaba!
Saygı ve sevgilerimle,
Rastgele.
Sevgili Eski Dostum
Herzaman derim,beni internet alemine adeta gizlendiğim yerden bulup,alıp lanse eden sensin.
Bugünlerde cok fazla sayıda amatör kardeşlerimle tanışıklığım,avlanmışlığım,sohbetim olabilmişse,bunların başlangıcını yapan,dolayısıyla artık yaşam felsefem haline gelen
şu anki uğraşımlarım sayende olabilmiştir.
Sıkca görüşmesekte,arada beni arayan,kandillerde,bayramlarda ilk tebrik mesajlarını yollayan hep sen oldun.
Bunları sakın pas gectiğimi sanma.
Benimle ters düşünler ve görülüyorki halende iclerindeki kötü hislerden arınamayanlar varsada,seninle asla böylesine bir pozisyona düşmedik.
Bugünlerde artık değeri iyice belirlenen Flouracarbon misinaları bulup getiren,etkinliğini ortaya koyanda sensin.
Daha bircok noktada sayılabilir elbette.Ancak ufak ama bence cok mühim olan belirttiğim hususlar hic aklımdan cıkmamaktadır.
Sadece bir sitemim vardır.Oda senin kendini gösterdikten sonra sanki aynı güzelliği istikrarlı olarak ortaya koymaya devam etmemendir.
İş,güc meseleleri bu duruma bağlı olmamalıdır.Sen Nasuhisin ve elbette bu camiaya daha istikrarlı hitap etmek duurumundasın.
Forumumuza üye olman beni cok sevindirmiştir,hoşgeldin.
Sevgi ve saygılarımla
birolkeser
04.08.09, 11:43
hoş geldiniz, iyi paylaşımlar.
aramıza hos geldınız ustadım keyifli paylasımlar dilerim
hoş geldiniz.hoşça geldiniz.
hoş geldiniz iyi paylaşımlar dilerim
sabahadtin
04.08.09, 15:18
hoşgeldiniz iyi paylaşımlar.
vaytacoglu
04.08.09, 17:11
Üstadım Hoş geldin.
Sevgi ile kal
tolga yılar
04.08.09, 18:55
hoş geldin abicim :)
iyi paylaşımlar dilerim
Biz balıkçıların her zaman söylemde bulunduğu;
" Balık bahane dostluk şahane " sözünü,
İzmir'in Meltem'i ile Mordoğan gecesinde, kadehlerimizi dostluğa kaldırırken tanışmış olmanın mutluluğunu,
yaşamış olduğum Nasuhi üstadımı aramızda görmekten sevinçliyim.
Yakın zamanda görüşmek dileklerimle tekrar hoşgeldiniz.
Saygı ve sevgilerimle
balıkcı_iso
04.08.09, 21:41
hoş geldiniz
Seçil Sepetçi
04.08.09, 23:32
Hoşgeldiniz:)..
Sizi her nekadar tanımıyorsamda hakkınızda yazılanlardan önemli bir şahsiyet olduğunuz anlaşılıyor.
Aramıza hoşgeldiniz, tanışmak dileğiyle:)
alihsanercan
05.08.09, 13:15
hoşgeldiniz üstad.
Küçük Balıkçıl
05.08.09, 13:16
Aramıza hoşgeldin :D
Hoşgeldiniz.
Paylaşımlarınız,amatör balıkçılara ışık tutacaktır..Şimdiden teşekkürler.;)
Sevgili Nasuhi Hoşgeldin kardeşim.
Umarım bir gün tanışırız ve o gün ben çok mutlu olacağım
dostlar arasına hoşgeldiniz keyifli paylaşımlar dilerim :)
Hoşgeldin abi,sefalar getirdin :)
Sevgili Nasuhi Hoşgeldin kardeşim.
Umarım bir gün tanışırız ve o gün ben çok mutlu olacağım
Muvaffak abi,
Hoşbulduk.
Sevgili Eski Dostum
Herzaman derim,beni internet alemine adeta gizlendiğim yerden bulup,alıp lanse eden sensin.
Bugünlerde cok fazla sayıda amatör kardeşlerimle tanışıklığım,avlanmışlığım,sohbetim olabilmişse,bunların başlangıcını yapan,dolayısıyla artık yaşam felsefem haline gelen
şu anki uğraşımlarım sayende olabilmiştir.
Sıkca görüşmesekte,arada beni arayan,kandillerde,bayramlarda ilk tebrik mesajlarını yollayan hep sen oldun.
Bunları sakın pas gectiğimi sanma.
Benimle ters düşünler ve görülüyorki halende iclerindeki kötü hislerden arınamayanlar varsada,seninle asla böylesine bir pozisyona düşmedik.
Bugünlerde artık değeri iyice belirlenen Flouracarbon misinaları bulup getiren,etkinliğini ortaya koyanda sensin.
Daha bircok noktada sayılabilir elbette.Ancak ufak ama bence cok mühim olan belirttiğim hususlar hic aklımdan cıkmamaktadır.
Sadece bir sitemim vardır.Oda senin kendini gösterdikten sonra sanki aynı güzelliği istikrarlı olarak ortaya koymaya devam etmemendir.
İş,güc meseleleri bu duruma bağlı olmamalıdır.Sen Nasuhisin ve elbette bu camiaya daha istikrarlı hitap etmek duurumundasın.
Forumumuza üye olman beni cok sevindirmiştir,hoşgeldin.
Sevgi ve saygılarımla
Vedat abi,
Sevgi ve saygı bizden.
Rastgele,
Üstadım Hoş geldin.
Sevgi ile kal
Sevgili Vedat Aytaçoğlu abim,
Sevgi ve saygı bizden.
Rastgele.
Değerli abilerim, kardeşlerim ve bütün gönül dostları,
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sağ olun ve hep var olun. on yıldır sanal alemdeyim. Yaşım kadar denizin ve balığın içindeyim. Beni tanımayan, bu işe yeni gönül veren ve gençlere kendimi biraz tanıtma babında küçük bir otobiyografimi buradan sizlerle paylaşmak isterim. Hepinize sevgi, saygı ve mutluluk dilerim. Takımlarınız neta, avlarınız suyunda olsun.
Rastgele,
Kalamış sahillerinden açık ve derin denizlere doğru, ruhunda bitmek ve tükenmek bilmeyen azgın bir fırtına, denize olan sevda ve aşk…
Onun nimetleri ile aralıksız süren sonsuz bir dans…
Kaleminden ve teninden tuzlusu dökülen,
Sıradan bir deniz Kurdu’nun,
Öz yaşam öyküsü
İstanbul Kızıltoprak’ta 22 Kasım 1964’de dünyaya geldi. Yine Kızıltoprak’ta Melahat Şefizade ve Göztepe’de İlhami Ahmet Örnekal okullarında ilköğrenimini, Özel Kalamış Koleji ve Fenerbahçe Lisesi’nde orta öğrenimini tamamladı. İstanbul’da Türk-İngiliz Kültür Derneği ITBA’da yabancı dil eğitimini bitirdikten sonra 1982-84 yılları arasında İngiltere’de The Oxford Academy’de yüksek eğitimine devam etti. Mimar Sinan Üniversitesi Geleneksel Türk Elsanatları Bölümü’ne 1991 yılında girdi. Belçika’da International Gemmological Institute’de 1998 yılında mesleki eğitim aldı. Ankara Mamak Muhabere Okulu Yüksek Hız Telsiz Operatörlüğü, İzmir Nato Joint Signal Support Group J.S.S.G.’da, İzmit Köseköy Amerikan Taburu ve Havalimanı Kule Operatörlüğü ve de İstanbul Harbiye Ordu Evi Santral Operatörlüğü yaparak askerlik görevini tamamladı.
Denizcilik ruhu, daha beş – altı yaşlarında, doğduğu, bütün çocukluk ve gençlik yıllarının geçtiği Kızıltoprak semtinde başladı. Kadıköy’ün eski yerleşim alanlarından biri olan Kızıltoprak, Kurbağalıdere ile Fenerbahçe burnu arasında kalan Kalamış sahillerinin Kadıköy tarafına doğru yer alır. O yıllarda evlerin ve köşklerin bahçelerinde onarılan veya inşa edilen tekneleri seyretmekle, usta denizci ve balıkçıların anlattıkları hikâye ve öyküleri dinlemekle geçti. Ona ilk teknecilik ilhamını ve sevgisini emekli albay ve deniz hukuku avukatı olan rahmetli Muammer Sinal (Muammer amca) 1968-69 yıllarında başlattı. O yıllarda mahallede bahçeli evler veya eski köşkler vardı ve ev veya köşklerin birçoğunun bahçesinde ise en az bir kayık görmek mümkündü. Muammer amca da Kızıltoprak’ta ki evlerinin bitişiğinde oturan komşularıydı. Kendi evinin bahçesinde tekne inşa eder ve mahallenin gençlerine bu işi öğretirdi. Bazen marangozluk ve kalafatçılık, bazen de boya ve motor tamiri yaptırarak tabiri caiz gelirse uygulamalı ders verirdi. Yaşı çok küçük olanlar da onların etrafında dolanır, yardım etmeye çalışırdı. Mahalleden Kalamış koyuna kadar yeni yapılan veya onarılan tekneler elle çekilen arabalarla indirilirdi. Denizden her dönüşte başlarından geçen ilginç olayları anlatırken insan çocuk aklının kurabildiği engin hayallere dalarak ve onları dinleyerek geçirirdi. Bir gün alabora olan bir optimist’in denizaltı personeli tarafından nasıl kurtarıldığını, bir gün de tekerleği kopan çeki arabasının üstünde ki teknenin nasıl elle taşınarak denize ulaştırıldığını ve buna benzer birçok deniz, denizcilik ve de balıkçılık ile ilgili yeni eski anlatılan hikâyeleri. Büyüklerini pür dikkat dinler, güncel olaylardan çok etkilenirdi. Rahmetli eniştesi Fadıl Denizkurt, nam-ı diğer Sarı Fadıl veya Deli Fadıl aynı yıllarda onu Hasan reis’in sahip olduğu dalyana götürürdü. Kadıköy’ün ünlü dalyanlarından biri ve adını semte Dalyan olarak vermiş olan bu bölgeden sık sık balığa çıkardı. Kadıköy’den Bostancıya kadar olan bütün sahilleri çocuk denecek yaşta hep dolaşır Dalyan, Kalamış, Dere ( Kurbağalıdere ), Moda ve Caddebostan’da yaşlı balıkçı reisleri ile sohbetler eder ve onların anlattıkları ile mutluluğu yakalardı. Özellikle geleneksel olta takımlarını doğduğu Kızıltoprak mahallesinde balıkçılık malzemesi satan Cevat Hekimoğlu’ndan öğrenirdi. Onun deniz ve balıkçılığa düşkünlüğünün temel kaynağı işte bu insanlar oldu.
Gençlik yıllarında Fenerbahçe Kulübünün Kürek sporunda dümencilik yaptı. Amerikan Tekne Sahipleri Derneğine (Boat Owners Association Of U.S.) 1980 yılında malzeme tedariki için üye oldu. Onsekiz yaşına girdiği ve reşit olduğu gün yaptığı ilk iş Karaköy’de bulunan Liman Başkanlığı’na Amatör Denizci Yeterlilik Belgesi almak için başvurdu ve 1982 yılında kaptanlık lisansını aldı.
İlkler ile başlayan bu tutkunun içinde yine kendi tabiri ile ilk denize indirdiği tekne altı-yedi yaşlarında ve o zamanlar yalnızca yaz aylarında eczanelerde satılan hani o bilinen basit şişme oyuncak çocuk botlarından biriydi. İndirdiği yer ise 1960 ve 1970 yılları arasında İstanbul’un en modern plajı olan Caddebostan plajıydı. Bu plaj eskiden Ragıp Paşa köşkü ile eski Maksim Gazinosu arasında kalan alandaydı ve 1938 yılından 1978 yılına kadar varlığını sürdürebildi. İşte o küçük şişme oyuncak botu ve indirdiği ilk günü hayatı boyunca hiç unutamadı.
On yaşında ise altı kişilik ve dört kürekli büyük bir şişme bota sahip oldu. Onu da hiç unutamadı. Dümenine geçer, erkek kardeşlerini ve komşu çocuklarını küreklerin başına hamleci olarak oturtur kendisi de bir amiral edası ile bu bota kaptanlık yapardı.
İlk gerçek teknesini on dört yaşına girdiği ilk gün ve 1978 yılında doğum günü hediyesi olarak babası aldı. Tekne denizci bir tekneydi, sonradan ona bir tekne (filika) yapacak olan değerli büyüğü ve tekne ustası Seyfi Köseoğlu’nun abisi Dursun Reis’ten satın alınmıştı. Yedi metre boyunda, yedi buçuk beygir Lombardini motoru olan Karadeniz yapımı ahşap bir balıkçı teknesiydi.
On yedi yaşına girdiği gün, 1981 yılında ise ikinci teknesini Seyfi ustaya (Köseoğlu) gidip sipariş verdi. Bir filika modeli olan tekne beş buçuk metre boyunda, bindirme borda kaplamalı ve aynakıç olup, Bostancı’da Niyazi ustadan satın alınan yedi buçuk beygir Mercury marka motora sahipti.
Yirmi yedi yaşına girdiği, 1991 yılında ise ilk fiber teknesini aldı. Tekne Fikret Adalı usta tarafından yapıldı. Beş buçuk metre boyunda ve kamaralı bir performans teknesiydi. Mercury Spor Pazarlama A.ş.’den, İlker Öztürk’ten satın alınan, seksen beygir Mercury marka motora sahipti.
Kalamış sahillerinden başlayan bu tutku ile Marmara denizi’ni, Boğaziçi’ni, Batı Karadeniz’i, Ege denizi’ni ve Karamanya (Akdeniz) sularının bütününü, bazen kıyı, bazen de açık denizlerden geçerek gezdi. Girmediği koy, uğramadığı balıkçı limanı kalmadı. Suların üstü gibi, altını da üstüne getirdi. Bu güne kadar o balık sürülerini, gemiler de onu kovaladı durdu.
Bundan sonraki hayali, her mütevazı denizcinin düşü olan, amaçlarına cevap verebilecek, tam donanımlı küçük bir motor yelkenli.
Bu yaşına kadar ona bu olanakları ve desteği sağlayan ve denizle hiç bir ilgisi bulunmayan sevgili babasından Allah razı olsun. Denizlerden çabuk bıkarsın diyen ve onu o yaşlarda tekne alma konusunda vazgeçirmeye çalışan ustalarından Moda’lı (Moda iskelesinde ki) Mehmet Reis’ten, bunca yıldır denizden ve tekne sahibi olmaktan bıkmayıp usanmayıp uğraştığı için ve yüzlerini kara çıkarttığı için ayrıca özür diler. İnanıyor ki hepsi şu an yaşasalardı onunla gurur duyarlardı. Ve biliyor ki şaşkınlıktan baka kalır, söylenir (söver) dururlardı.
Amatör Balıkçılık, Denizin olanak tanıdığı aktivitelerin olmaz ise olmazıdır. Denizci olup ta balıkçılıktan anlamamakta herhalde hiç olmazdı. Çocukluğu Kadıköy, İstanbul Boğazı, Bayramoğlu ve Avcılar ekseninde, amatör denizcilik, kıyı ve tekne balıkçılığı ile bu kültürün merkezi olan İstanbul’da geçti. Anadolu sahilleri ile adalar arasında ve Boğaz’da destanlaşmış geçmiş zaman hikâyelerini, Kadıköy, Moda, Kalamış, Fenerbahçe, Dalyan ve Caddebostan sahillerinden Bostancı’ya kadar, şu an çoğu hayatta olmayan denizci, balıkçı ve dalyan sahibi reislerin anlattıkları hikâyeleri, olayları ve öğretileri dinleyerek geçirdi. Zaman su gibi akıp geçerken günümüze kadar yok olan balık, balıkçılık değerlerini üzüntü ile dinledi ve şahit oldu. Şu an Kızıltoprak ve Kalamış’ta ne o eski Rum’lar, ne de Caddebostan’daki Beyaz Ruslar Dimitri ve kardeşleri Nikolo (Ahmet), Arkadil (Arhadil) ve Demir kaldı. Moda iskelesinin yanındaki kayıkhane de Mehmet reis, Suyu berrak Kurbağalı dere içinde balıkçı Pavli, Fuat amca (Uygur) ve Köseoğlu kardeşler, Moda’dan Bostancı’ya kadar olan Anadolu sahillerinde geleneksel piyade ve dalyan kayıkları ne de hamleciler. Hepsi birer birer özlem dolu o güzel günlerde kaldılar. Geçmişten günümüze o eski balıklar, balıkçılar ve öyküleri, derin izler bırakarak hafızalarda birer tatlı anı olarak iz bıraktılar. Artık hayatta kalanlara sağlıklı uzun ömür, gidenlere de Allah’tan gani gani rahmet dilenir. Bu kültürü aşılayan bütün büyükleri ona haklarını helal etsin.
Eceabat Balıkçılar Kooperatifi’ne üye. İmkânları dağîlinde açık deniz ve derin su olta balıkçılığını amatör ve sportif ruhla uç denilebilecek bir noktada yapıyor. Her zaman trofe anlayışı ile hareket etti. Bu güne kadar yakalanamamış büyüklük ve türlerin peşinden gitti. Oltasına gelen, etik ve sirküler kurallarına uymayanları zarar vermeden geldiği ortama tekrar geri saldı. Kullandığı olta ile birlikte fotoğraf makinesini de yanından hiç ayırmadı ve onları görüntü ile de avlayıp belgeledi. Avcılığının basamakları içinde ilerlerken, küçük yaşlardan beri fotoğraf makinesi yanından hiç eksik olmadı…
Küçük yaşlardan beri iyi bir kitap kurdudur. Sahip olduğu zengin kütüphane içinde bulunan kaynak kitaplar içinde balık ve balıkçılığa ait birçok eski ve değerli kaynak eserlere de sahip. En değerli hazinesi gözü gibi sakındığı, yüzyılın başından kalan eski taş zoka kalıpları ve takımları koleksiyonu.
Deniz ve balıkçılık kültürünü yeni nesillere aktarmak, bilinçli tüketime özendirmek, İstanbul’un bu kültür içindeki öneminin yeni nesillere aktarılması için çalışıyor.
Dernekler:
Rastgele-der, Ankara 2002
Balıkçılığı Geliştirme ve Koruma Derneği-İstanbul 2006 ( Kurucu Üye / Yönetim Kurulu Başkanlığı 2007, 2008, 2009)
Şehristanbul Derneği, 2004,
Amerikan Tekne Sahipleri Derneği, 1980
Kurucusu ve komite üyesi olduğu Organizasyonlar:
İstanbul Balık Festivali, 04 07 2004, 2005, 2006, 2007, 2008
Danışmanlığını Yaptığı Kuruluş ve Organizasyonlar:
Deniz ve Balıkçılık Dergisi, 2003, 2004, 2005
Seafari Balıkçılık Okulu, 2004, 2005
Yameda Organizasyon Ltd. Şti. Balıkçılık Turizmi, 2003, 2004, 2005
İstanbul Balık Festivali, kurucu ve komite üyesi 2004, 2005, 2006, 2007, 2008
Galatafest Festivali, komite üyesi 2004, 2005, 2006
Mordoğan Belediyesi, Mordoğan Denizle Buluşma Şenlikleri 2005, 2006, 2009
TRT Belgesel, 2005
Balık Dergisi-Avcılık ve Atıcılık Dergisi, 2009, yazı kurulu üyesi ve teknik danışman
Birçok dernek, kulüp, kuruluş ve organizasyonlar
Yazılı ve görsel basın ( Dergi, Tv. Ve Radyo programları ):
Yayınlanan makale, grafik ve fotoğrafları;
Deniz ve Balıkçılık dergisi, 2003, 2004, 2005
Yatching, 2006
Ege Life Dergisi, 2006
Avdoğa Dergisi, 2003, 2004, 2005, 2007
Time Out İstanbul Dergisi, 2007
Çeşitli özel, tüzel web siteleri ve Internet grupları, 2002 den itibaren
Tüm Yönleriyle Olta Balıkçılığı, Prof. Dr. Atilla Alpbaz, 2008 (Son baskı)
Balık Dergisi-Avcılık ve Atıcılık Dergisi, 2009
Çeşitli kitap ve kitapçıklar
Radyo ve Tv;
TRT; Radyo ve Tv, Köpüklü Mavi Hilal Ertan, 2003, 2004, 2005
Flash Tv, 2003
ATV, haber programı, 2003
Radyokosmos, Özgür Saatler Banu Özdemir, 2003
Tv8 Aybala ile Gündem Dışı, 2006 (Boğaziçi’nde Balıkçılık)
Yabantv, Ali Yücel Forum programları, 2007
Yabantv, Kamil Üçbaş Forum programları, 2009-08-13
Yabantv, Web sitesi Forum moderatörü, 2009
İlgili sahip olduğu yeterlilik belgeleri:
Amatör Kaptanlık Lisansı (A.D.Y.B.) 1982
Gemici Cüzdanı
S.T.C.W.(5 ADET)
R.O.C. Telsiz Yeterliliği
Yüksek Hız Telsiz Operatörlüğü Diploması ( Mamak Muhabere Okulu ) 1985
Nato J.S.S.G. (Nato Joint Signal Support Group) Yüksek Hız Telsiz Operatörlüğü, İzmir 1985
Köseköy Amerikan Taburu, Hava birliği, Kule Operatörlüğü, 1986
Profösyönel Balıkçı Ruhsat Tezkeresi ( Çanakkale-Eceabat )
Nasuhi ALBULAK
Salih Reis
13.08.09, 08:41
Gönül dostları,
Herkese merhaba!
Saygı ve sevgilerimle,
Rastgele.
Nasuhi bey hoşgeldiniz :)
umarım aradığınız ortamı burada bulursunuz.
sizden öğreneceğimiz o kadar fazla şey varki !
her zamanki gibi bunları esirgemeyeceğinize inancım tam.
rastgele
balık sever
13.08.09, 17:59
hoşgeldiniz.
serkancetin175
14.08.09, 04:54
Nasuhi bey hoşeldiniz :)
Baliğa ve Denize Gönül Vermiş Dostlar,
Bazılarınız ile çok eskiye dayanan, bazılarınızı da sanal olarak tanıyan şahsım adına; buradan bir merhaba diyen herkese tek tek teşekkür ediyorum. Sağolun!
Rastgele,
Hoşgeldiniz üstadım. Daha önce yazılarınızı dergilerde okumuştum. Aramıza katılmanız beni mutlu etti. Sizden öğreneceğimiz çok şeyler var. :):)
orhan baba
21.08.09, 19:42
Sevgili Nasuhi kardeşim,
Aramıza hoşgeldin, seninde burada olman, benide çok sevindirdi, çok güzel paylaşımlarda bulunucağımız için mutluyum.
Sivrice'den selamlar , sevgiler, hoşçakal.:):):)
Dostlara selam olsun, hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
Rastgele,
Sevgili Nasuhi hoşgeldin.
sabahadtin
17.07.10, 12:51
hoş geldiniz.
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.