Sevgili Dostlar
Gördüğümüz her yanlış olay bizi rahatsız eder.Ya şikayet ederiz söylenir eser gürleriz.Yada sorumlu vatandaş dürtüsü ile şikayet edip söylenmek yerine gerekli yerlere İHBARDA bulunuruz.Adımızı soyadımızı telefon numaramızı vererek ihbarda bulunduğumuz kişinin adınıda alırız ve ihbarda bulunduğumuz saatide bir yere kaydederiz.
Bodruma giderken Güvercinliği geçtık Torba kavşağına 3-4 km kala hemen kıyıda devasa bir gırgırın kıyıdan 25 metre açıkta ağlarını serdiğini ve toplamaya başladığını gördük Saat sabah 10 cıvarı idi.Arabayı kenara çektim Eşim (Şebnem)hemen cep telefonu ile fotoğraflarını çekti arkadanda 156 Jandarmayı arayıp ihbarda bulunduk.Bize bu konunun sahil güvenliğin konusu olduğunu söylediler.Hemen 158 i arayıp olayın yerini anlatıp ihbarda bulunduk.Karşımıza çıkan görevli derhal Bodrum Sahil Güvenlik Bot komutanlığını arayıp bilgi vereceğini söyledi.Kendisine Olayın fotoğraflarını çektiğimizi istenirse verebileceğimizi söyledik.Yolu bilenler olay mahalline 500 m ileride Jandarma kontrol noktası olduğunu bilir.Onlarada ihbarda bulundum görevleri olmadığını Torba kontrol noktasının ilgileneceğini oraya gitmemiz gerektiğini bildirdiler.Bizde oraya doğru yola koyulduk ki Telefon çaldı arayan sahil güvenlikti.
Gırgırların 18 metre derinlikten itibaren avlanmasının serbest olduğu kıyı mesafesinde kısıtlama olmadığı sadece derinliğin önemli olduğunu Bodrum Bot komutanlığının harita dan inceleyerek bahsetiğimiz yerin yasak olmadığını bildirdiğini ve duyarlılığımız nedeni ile bir kez daha teşekkür ederek ayrıldılar
Ne kadar doğru bir kanun bilinmez bu mesafe nasıl belirlenir.Bunu bilmiyordum
Fotoğraflar ekte bide güzel manzaraki sormayın gitsin
Sevgilerimle
http://i48.tinypic.com/165rgn.jpg
http://i49.tinypic.com/13zmp8o.jpg
Bu devletin işlerine akıl sır ermez.... Kendi teknen ile balığa gidersin , evrakların , malzemelerin tamamdır.İllaki ceza yazmak için bir şey bulur , cezayı yazar çeker gider. Koca gırgır kıyıya ağ atar,derinlikten dolayı paçayı kurtarır.... ah şu Türkiyenin işleri..... Faik abi hislerini paylaşıyorum ve seni çok iyi anlıyorum.
Biz gene görevimizi yapıp ihbarımızı yapalım da.... gerisi onlara kalsın.:confused:
Sevgili Mukan
Biz görevimizi yapacağız aynı zamandada takip edeceğiz.Aslında hepimiz biraz duyarlı davransak iş daha kolay çözülecek
Sevgilerimle
Abicim demek orası 18/20 m derinlikte imiş..öyle diyorlarsa öyledir..
Boynumuz kıldan ince hesabı..:cool:
Abicim demek orası 18/20 m derinlikte imiş..öyle diyorlarsa öyledir..
Boynumuz kıldan ince hesabı..:cool:
Hocam haritadan inceledim yaklaşık doğru ama 14 olan yerde var:o
Onur Özben
13.01.10, 00:37
Faik abi öncelikle selamlar
Ben sürekli o tarafta avlanıyorum ve inanırmısım her gün aynı görüntüye şshit oluyorum.1 ay öncesine kadar baya bereketli geçen avlarımız artık bitme noktasına geldi.
Şöyleki bugün 6 saatte sadece ve sadece tebliğ dışı 3 adet karagöz yakalayabildim :(
Ve bugün bir başka olaya şahit oldum.Avlanırken uzaktan bir martı sürüsü görünüyordu yaklaşmaya başladılar ve altlarında bir gırgır olduğunu farkettim.İyice yaklaştıklarında olayı anlamış oldum.Adamlar ağlarını temizliyorlar beğenmedikleri balıklarıda denize atıyorlar,haliyle martılar o balıkların peşinde.
Gözlerimle gördüm adamlar en az 20-25 kasa balık döktüler denize.Bu sadece benim gördüğüm.Adamlar 4-5 mil uzağımdan beri balık dökerek geliyorlardı.Artık siz hesaplayın nekadar balığı heba ettiklerini.
İnsanın içi parçalanıyor ve elimiz kolumuz bağlı ancak seyrediyoruz.
Çok acı gerçekten çok acı :(:(:(:(
Onur Özben
13.01.10, 00:38
Hocam haritadan inceledim yaklaşık doğru ama 14 olan yerde var:o
Faik abi o haritalar doğru göstermiyor.Ben çok iyi biliyorum hergün oralarda avlandığım için.Kıyıdan 50-60 metre sonrası o civar 30 metre ve üzerinde...
Faik abi öncelikle selamlar
Ben sürekli o tarafta avlanıyorum ve inanırmısım her gün aynı görüntüye şshit oluyorum.1 ay öncesine kadar baya bereketli geçen avlarımız artık bitme noktasına geldi.
Şöyleki bugün 6 saatte sadece ve sadece tebliğ dışı 3 adet karagöz yakalayabildim :(
Ve bugün bir başka olaya şahit oldum.Avlanırken uzaktan bir martı sürüsü görünüyordu yaklaşmaya başladılar ve altlarında bir gırgır olduğunu farkettim.İyice yaklaştıklarında olayı anlamış oldum.Adamlar ağlarını temizliyorlar beğenmedikleri balıklarıda denize atıyorlar,haliyle martılar o balıkların peşinde.
Gözlerimle gördüm adamlar en az 20-25 kasa balık döktüler denize.Bu sadece benim gördüğüm.Adamlar 4-5 mil uzağımdan beri balık dökerek geliyorlardı.Artık siz hesaplayın nekadar balığı heba ettiklerini.
İnsanın içi parçalanıyor ve elimiz kolumuz bağlı ancak seyrediyoruz.
Çok acı gerçekten çok acı :(:(:(:(
Sevgili Onur
Aslında kendi geleceklerini yok ediyorlar.Burada yanlış olan herşeyin dile getirilmesi lazım.Bu böyle diye duramayız el birliği ile bir şeyler yapabiliriz:)
vahşettt bu...
Tayfuncum
Yasalar adamlara çanak tutarsa en iyi sonuç budur.En kötüsünü düşünemiyorum bile:o:o
atak_serdar
13.01.10, 11:30
Arkadaşlar trabzonda daha balık kalmadı trol ve gırgır dediğimiz büyük motorlar dolaşıyor nereye isterse ağ sarıyorlar inanın denizde canlı bırakmadılar koskoca karadenizde balık yok :mad:
Kurallar amatör balıkçılar için...
kurallar sadece biz amatör balikcilara gecerlidir
Gırgırlar Nerede Av Yapar
abi soru gibi bir başlık
hemen cevap veriyorum bizde heryerde yapar. işinize gelirse :o
Gırgırlar Nerede Av Yapar
abi soru gibi bir başlık
hemen cevap veriyorum bizde heryerde yapar. işinize gelirse :o
Sevgili Aydın
İşime gelmiyor:D Onlar ağları döşeyince ben ne tutacağım bizim canımız yokmu?Hani bizede tutacağımız kadar bıraksalarda denizi kurutma işinde onlara yardım etsek elbirlik çabucak gerçekleştiririz:D Bizede biraz kötülük yapma şansı bıraksınlar arkadaş:D Kötülük yapmak hakkımız söke söke alırız:D
Sirkülerci,Trolcü,Gırgırcı,Amatör,Zıpkıncı elele verip denizleri kurutalım denizde ve tatlı sularda balık ve canlı kalmasınki hepimiz rahat edelim.Bu dünya bize kalsın hatta orman morman bırakmayalımki etraf çer çöp olmasın.Orman olmayınca yangında olmaz ne güzel olur.Okullarıda kapatırsak allaaa yaşadık vallaaa
Servis derdi olmaz,bağış derdi olmaz üstbaş derdi olmaz,kitap defter derdide olmaz gül gibi geçinip gideriz:D:D:D
Geçenlerde amatörlere limitler konusundaki neticeleri okuyunca. Bu yazı da üstüne gelince Allah biliyorya içimi ,aklıma şu laf geldi Yemiyenin malını böyle yerler. Biz kendimize balık tutmayı kırk yılda bir bile reva görmüyoruzki bu adamlara sınır gelsin. Kim karşı gelecek kim birlik olacak. Bölük bölük bölünmüşüz birkez, balıkçıya gider kilo alırız değilmi ? Sorun yok onlar yakalasınlar :(
kurallar sadece biz amatör balikcilara gecerlidir Kurallar amatör balıkçılar için...
Sevgili Dostlarım
Kurallar herkes için geçerlidir.Denetlenebildiği her an.Bizde denetim mekanizması çalışmıyor çalışabilmesi için bizim gibi gönüllü insanların çoğalması vede adam sende demeyip ihbar görevlerini yerine getirmeleri lazım.
Lütfen her konuda gördüğümüz kanun dışı olayları ilgili mercilere bildirelim ve takip edelim:)
Onur Özben
17.01.10, 21:18
Faik abicim merhaba
Uzun zamandır yasa dışı, tebliğ dışı birçok olaya şahit oldum.Malesef ki elimiz kolumuz hep bağlı kaldı.Sadece şikayet edebildik ama senin dediğin gibi şikayetlerimizde bir sonuca varmadı çünkü yasalar kötü niyetlilere çanak tutuyor.
Bir adım atmak lazım ama nasıl********
Gel güzel Bodrumumuzda bir dernek kuralım.Diyelimki biz yasalara uyanlara karşıyız.Çünkü yasalar sakıncalı.Kendi çapımızda bir hareket başlatalım.Gönüllü müfettiş olmak isteyelim.Eminim bize destek olacak birçok kişi olacaktır.Bunların başında da senin tanıdığını bildiğim benim şahsen tanışma fırsatı bulamadığım sevgili Reşit Gerçeker ağabeyim gelecektir.
Hepberaber hareket edelim, kimbilir bakarsın birileri sesimizi duyar.Biryerden başlamak lazım bence.
Üç tarafı denizlerle çevrili bi ülkede deniz bakanlığı bile yok,ama belki denizlerimizde balık nesli tükenirse belki kurulur
Faik abicim merhaba
Uzun zamandır yasa dışı, tebliğ dışı birçok olaya şahit oldum.Malesef ki elimiz kolumuz hep bağlı kaldı.Sadece şikayet edebildik ama senin dediğin gibi şikayetlerimizde bir sonuca varmadı çünkü yasalar kötü niyetlilere çanak tutuyor.
Bir adım atmak lazım ama nasıl********
Gel güzel Bodrumumuzda bir dernek kuralım.Diyelimki biz yasalara uyanlara karşıyız.Çünkü yasalar sakıncalı.Kendi çapımızda bir hareket başlatalım.Gönüllü müfettiş olmak isteyelim.Eminim bize destek olacak birçok kişi olacaktır.Bunların başında da senin tanıdığını bildiğim benim şahsen tanışma fırsatı bulamadığım sevgili Reşit Gerçeker ağabeyim gelecektir.
Hepberaber hareket edelim, kimbilir bakarsın birileri sesimizi duyar.Biryerden başlamak lazım bence.
Sevgili Onur
Reşit Abiyle telefonda konuşma imkanım oldu ama en kısa zamanda ziyaretine gideceğim.
Gerçektende Bu oluşuma Bodrumdan başlamak iyi fikir en azından hoşgörülü insan sayısı çok fazla derdimizi daha iyi anlatırız.Aktiviteler yapabiliriz.Düşünmeye değer.Sana cep no mu özelden göndereyim Bodruma gelince görüşelim
Sevgilerimle
Onur Özben
17.01.10, 22:08
Faik abicim
Reşit abinin Bodrumda olan çevresini ikimizde az çok biliyoruz.Elbetteki seninde çok geniş bir çevren olduğuna hiç şüphem yok, e benimde az buçuk tanıdığım insanlar var.Haliyle Bodrum küçük yer, hepberaber bir adım atabilir gibi geliyor bana.Bende sana özelden cep numaramı yolluyorum sevgili abim.Umarım en kısa zamanda tanışır peşinde olduğumuz hareketin ilk adımlarını atarız.
Tamam Onurcum görüşme dileği ile.
Tarık ERSAL
18.01.10, 11:05
http://www.kkgm.gov.tr/teblig/2008-48.html linkinden bilgisayarınız aracılığı ile GIRGIR ı aratırsanız balık türlerine göre bu aracın kullanım esaslarını bulabileceğiniz gibi, aşağıda GIRGIR ile avın yasaklandığı alanları da bulabilirsiniz.
Tabii ki diğer Ticari avlanma yöntemlerini de elde edebilirsiniz.
Bilelim de belki lazım olur. :)
2/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ (TEBLİĞ NO: 2008/48)
Çevirme ağlarına ilişkin yasaklar
MADDE 12 –
(1) Aşağıda belirtilen alanlarda gırgır ağları ile avcılık yasaktır.
a) Taşucu körfezinde, Güvercin ada (36° 14,716’ N- 33° 48,621’ E) ile İncekumburnu (36° 14, 090’N 33° 56, 899’ E) arasında çekilen hattın kuzeyinde kalan alan içinde.
b) Fethiye körfezinde, Fethiye adası feneri (36° 38,824’ N- 29° 05,896’ E) ile Paçarız burnu (36° 38,517’ N- 29° 06,075’ E) arasında çekilen hattın doğusunda kalan alan içinde,
c) Köyceğiz, İztuzu sahilinde, Akiye burnu (36° 47,945’ N- 28° 35,671’ E) ile Bozburun’u (36° 45,604’ N- 28° 36,770’ E) birleştiren hattın doğusunda kalan alan içinde,
ç) Güvercinlik körfezinde, Sıralık burnu (37° 07,712’ N- 27° 32,282’ E) ile karşısındaki Pina (Kimse) (37° 09,149’ N- 27° 33,023’ E) burnunu birleştiren hattın doğusunda kalan alan içinde,
d) Gökova körfezinde, Akbük burnu (37° 00,971’ N- 28° 06,918’ E) ile Kargılı burnunu (36° 56,501’ N- 28° 05,822’ E) birleştiren hattın doğusunda kalan sahada,
e) Asin körfezinde; İncegöl burnu (37° 13,827'N-27° 30,365' E) ile İnce burun (37° 11,662' N – 27° 31,631' E) arasında çekilen hattın kuzey-doğusunda kalan sahada,
f) Kazıklı limanında, Karaburun (37° 18,251’ N- 27° 25,935’ E) ile Teke burnunu (37° 15,350’ N- 27° 27,309’ E) birleştiren hattın kuzey doğusunda kalan alan içinde,
g) Çandarlı körfezinde Kemikli burnu (38° 55,051’ N- 26° 51,066’ E) ile Aliağa Taşlı burun (38° 50,063’ N- 26° 56,567’ E) arasında çekilen hattın kuzey-doğusunda kalan alan içinde,
ğ) Saros körfezinde Kuşburnu (40° 36’, 134 N- 26° 38, 193' E) ile karşısındaki (40° 38’, 295 N- 26° 38, 193' E) koordinat noktalarını birleştiren hattın doğusunda kalan alan içinde,
h) İstanbul ve Çanakkale boğazlarında trafik ayırım düzeni içerisinde,
ı) Çanakkale boğazında Nara burnu feneri (40° 11, 823' N- 26° 24, 093' E) ile Akbaş feneri (40° 13, 276'N- 26° 25, 491 'E) ve Kepez feneri (Kanlıdere) (40° 05, 506'N- 26° 21, 816 'E) ile Soğandere (Karanfil burnu) feneri (40° 06, 429' N- 26° 19, 716' E) arasında kalan alan içinde,
i) İstanbul Adalar’da; Burgazada Mezarlık burnu (40° 53, 218’ N- 29° 03,329’ E), Kınıalıada Ocak burnu (40° 54, 223’ N- 29° 02,729’ E),, Kınalıada Liman burnu (40° 54, 454’ N- 29° 03,453’ E), Burgazada Çeşme burnu (40° 53, 129’ N- 29° 04,199’ E), Heybeliada Değirmen burnu (40° 53, 046’ N- 29° 05’ 355” E), Dragos (40° 54, 443’ N- 29° 08, 343’ E), Büyükada çakarı (40° 53, 010’ N- 29° 07, 920’ E), Büyükada su iskelesi (40° 52, 040’ N- 29° 08,530’ E) ve Büyükada (40° 51,850’ N- 29° 08, 000’ E), Büyükada Dil burnu (40° 51;709” N- 29° 06,472’ E) ve Heybeliada askeri liman (40° 52,340’ N- 29° 06,150’ E) Heybeliada (40° 52,400’ N- 29° 04, 500’ E) ve Burgazada (40° 52,500’ N- 29° 04, 000’ E) koordinat noktalarını birleştiren alan içinde,
j) İstanbul boğazında, Ahırkapı (41° 00’ 27” N – 28° 59’ 05” E) ve Kadıköy İnci burnu mendirek fenerini ( 40° 59’ 05” N – 29° 00’ 52” E) birleştiren hat ile Yeniköy vapur iskelesi (41° 07’ 01” N – 29° 04’ 18” E) ve Paşabahçe fenerini (41° 06’ 57” N – 29° 05’ 23” E) birleştiren hat arasında kalan alan içinde,
k) İzmit körfezinde Zeytin burnu (40° 44’, 500 N- 29° 47, 068' E) ile karşısındaki (40° 43’, 416 N- 29° 46, 908' E) koordinat noktasını birleştiren hattın doğusunda kalan alan içinde,
l) Artvin ili, Hopa ilçesi, Kemalpaşa bucağı, Sarp köyü açıklarında, (41°34’ 48” N – 41° 17’ 13” E) ile (41° 30’ 42” N – 41° 32’ 12” E) koordinatlarını birleştiren hattın Gürcistan sınırına kadar olan kısmında kalan karasularımızda,
(2) Tüm denizlerimizde 15 Nisan–31 Ağustos tarihleri arasında gırgır ağları ile su ürünleri avcılığı yasaktır.
(3) Mıhlı çayı ile Suriye sınırı arasında kalan karasularımızda, 15 Nisan–15 Mayıs tarihleri arasında gırgır ağları ile yazılı orkinos, uzun kanat orkinos, gobene (tombik), akya ve sarıkuyruk balıklarının avcılığı serbesttir.
(4) Orkinos avcılığına ilişkin getirilen düzenlemeler kapsamında, gırgır ağları ile orkinos avcılığına izin verildiği dönemde, gırgır ağlarının kullanımı serbesttir.
(5) Orkinos avcılığında kullanılan gırgır ağları hariç, derinliği 90 kulaçtan daha fazla olan gırgır ağlarının kullanımı yasaktır.
(6) 12 kulaç derinliğe kadar olan fanyalı ve fanyasız, alttan büzülmeyen, mapa ve tel bulunmayan, alamana (voli) ağları ile dönem boyu avcılık yapılması serbesttir.
(7) Bütün karasularımızda gırgır ağları ile 10 kulaç (18 m) derinlikten daha sığ sularda avcılık yapılması yasaktır. Ancak;
a) Karadeniz’de; Kastamonu ili, Cide ilçesi Köpekkaya burnu ile Bulgaristan sınırı arasında kalan karasularımızda ve Marmara denizi’nde 1 Eylül–1 Aralık tarihleri arasında 6 kulaçtan (11 m) itibaren,
b) Akdeniz’de; Seyhan nehrinin denize döküldüğü yerdeki Deliburnu feneri (36° 43,127’N–34°54,172’ E) ile Yumurtalık limanı girişindeki Ceyhan boğazı feneri (36° 42,442’N–35°43,945’ E) arasında kalan alanda, 6 kulaçtan (11 m.) itibaren; uzunluğu en fazla 3 boy (600 m.) ve derinliği en fazla 18 kulaç (33 m.) olan gırgır ağları ile avcılık yapılması serbesttir.
(8) Gırgır ağı kullanan balıkçı gemileri için Bakanlık il veya ilçe müdürlüklerinden ağlarının derinliğini gösterir, bir yıl geçerli ölçüm belgesi alınması zorunludur. (Ek-3)
(9) Çevirme ağları kullanılarak belirli bir alanı kapatmak sureti ile bu ağlara dalarak ve elle çekerek kıyıda dar bir saha içerisine toplamak suretiyle (elleme veya eleme adı verilen yöntemle) su ürünleri avcılığı yasaktır.
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.