PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ege bölgesine üzücü haber

Kulek Reis
01.04.11, 01:05
Yasak bir ay uzatıldı

2/1 numaralı ticari amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğin 43 üncü maddesinin 5 ve 6 ıncı fıkraları kapsamında,ege denizinde;(25° 55’ e)boylamının batısında,(39° 28,772’n)enleminin güneyinde kalan alanlarda,90 kulaçtan daha derin gırgır ağları ile 15 mart 2011 tarihine kadar verilmiş olan izin,aynı şartlarda 15 nisan 2011 tarihinde sonlanmak üzere uzatılmıştır. Bilgilerinize

Mukan
01.04.11, 01:46
gitti yavrucaklar desene Hüseyin Abi.:(

BulSep
01.04.11, 02:16
Ortak Bir dilekçe oluşturulmuş..

Koruma Kontrol Genel Müdürlüğüne

2010/2011 av sezonunun bitmek üzere olduğu bu günlerde artık geleneksel bir hal almaya başlayan “sezonun uzatılması” talebinin yine gündeme getirildiğine dair haberler balıkçılar arasında konuşulmaktadır.
Esasen Gırgır avcılarının çok küçük bir bölümünü temsil eden bir azınlık tarafından hazırlanan toplu dilekçenin hafta içinde idareye teslim edileceğini öğrenmiş bulunuyoruz.
Tüm dünyada sürdürülebilir bir balıkçılık için stoklar üzerindeki av baskısının kaldırılması için adımlar atılırken bizim ülkemizde tam tersi doğrultuda bir baskı yaratmaya çalışan bu azınlık kendi çıkarları doğrultusunda balıkçılık rejimimize müdahale etmeye çalışmaktadır.
Biz aşağıda imzası bulunan balıkçılar ve balıkçılık örgütleri olarak sezon uzatılmasına karşı olduğumuzu bir uzatma kararı çıkması durumunda idari yargıya başvuracağımızı duyururuz.
Saygılarımızla.

GÖNDERLECEK ADRESLER
Kgm Genel Müdür
Doç.Dr.Muzaffer Aydemir
Tel:0312 4257789 Fax: 0312 4186318
maydemir@kkgm.gov.tr (maydemir@kkgm.gov.tr)

Kkgm Genel Müdür yardımcısı
Dr Durali Koçak
Tel: 0312 4179623 Fax:0312 4188005
duralik@kkgm.gov.tr (duralik@kkgm.gov.tr)

KKGM Su Ürünleri Hizmetleri
D.Bşk.Sn. Vahdettim KÜRÜM
vahdettink@kkgm.gov.tr (vahdettink@kkgm.gov.tr)
Fax:0312 418 58 34

Başbakanlık Email : bimer@basbakanlik.gov.tr (bimer@basbakanlik.gov.tr)

alper deniz
01.04.11, 08:20
Seneye 2 ay uzatsalar da bir şey bulamayacaklar bu gidişle

Rauf
01.04.11, 08:44
Secim rüşvetimi acaba diyesim geliyo.

hakan1453
01.04.11, 08:53
katliam uzatıldı:(:(:(...

zuzu_izmir_35
01.04.11, 09:06
Secim rüşvetimi acaba diyesim geliyo.

diyesin gelmesin rauf abı de de...
ama ne desen ne desek nafile...
boru çalınıyor ıstenıldıgı gıbı..

manısaıbrahım
01.04.11, 09:11
rant meselesi olunca arkadaşlar hep böyle olur bu memlekette

balık sever
01.04.11, 09:12
katliyama devam mı diyelim,seçim yatırımı mı diyelin ne diyelim.biz ithalatı çok sevdik(yurt dışından alım).balığıda ithal ederiz.sorun çözülür.bugdayı,pirinci,eti,canlı hayvanı ithal ediyoruz zaten.bir balık mı ithal edemeyecek bu siyasiler.çinden yapay balık getirip bakın ucuz balık getirdik daha ne istiyorsunuz derler.itiraz edip eleştirenide ergenokoncu,darbeci deyip karga tulumba içeri alırlar.konuda kapanır gider.biraz siyaysi oldu ama onların almış oldukları kararlar yüzünden yazmıyormuyuz zaten.

ÖNCE3N
01.04.11, 09:16
Yazık ki ne yazık, Kendi elimizi kolumuzu kendimiz kesiyoruz, İnanılır gibi değil, Yap boz tahtası gibi...

ali alkoç
01.04.11, 09:32
tüm hız ile katliama devam.
ne 90 kulacı utanmasalar karaya çıkacaklar.

serhatgunes
01.04.11, 09:42
Sevgili dostlar, yasağı kaldıralım olsun bitsin. Ne balık kalır, ne kavgasını verecek konu. Yorgan gitti, kavga bitti deriz !!!

bewnder
01.04.11, 10:11
Net bir seçim yatırımı yakında ilaç için balık bulamayacak ülkem...

mr black
01.04.11, 10:35
kısaca katliama devam geleceği düşünen yok yok yok

kammom
01.04.11, 10:48
birileri bu işten yol bulacak.olan biz amatör avcılara olucak

sorkunlu
01.04.11, 10:49
Havyarlı balıkları katlederek, gelecekte balık nesli bıraktırmayacaklar.

Bozok
01.04.11, 10:51
Yorum yapanların hepsi amatör balıkçı dimi, niye dert ediyorsunuz balıkları bittiğini.

Daha iyi işte, balığı bitirirlerse kendilerini bitirmiş olurlar.

Biz amatörlere balık her yerde var. :cool:

BulSep
01.04.11, 10:57
Eğitim Şart..:D:D:D

Balıkçılar av sezonundan memnun değil

Karadeniz'de balıkçılar, av sezonunun sona ermesine kısa süre kalmasına rağmen istedikleri miktarda av yapamamaktan şikayetçi.
AA (http://www.cumhuriyet.com.tr/?yer=yazar&aranan=AA)

http://www.cumhuriyet.com.tr/medya.php?mn=40354

Rize- Rize Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mesut Rakıcı, av yasağının sona erdiği 1 Eylül 2010'da ''vira bismillah'' diyerek Karadeniz'e açılan balıkçıların umduğunu bulamadığını, sezonun verimsiz geçtiğini söyledi. Sezonun başında az miktarda istavrit ve palamut avlandığını, balıkçıların bu tarihlerde havaların soğumasıyla avın artacağı ümidi taşıdığını ifade eden Rakıcı, ancak gün geçtikçe ümitlerin boşa çıktığını, havaların soğuması, hatta kışın yerini bahara bırakmasına rağmen, istenen avın bir türlü gerçekleştirilemediğini belirtti.

Balıkların maalesef zaman zaman belirlenen ölçülerin altında avlandığını ifade eden Rakıcı, ''Bu sorun bir türlü çözülemedi, bazı balıkçılar küçük de olsa balık avlamaya devam etti. Karadeniz'de hamside beklenen bolluk da gerçekleşmedi. Böylece verimsiz bir sezon yaşandı'' dedi. Şartların balıkçılar için her geçen yıl biraz daha zorlaştığını öne süren Rakıcı, ''Maalesef ne hamside ne palamutta ne de istavritte istediğimiz avı yapamadık, denizden umduğumuz verimi bir türlü alamadık. Bunda balıkçı sayısının fazla olması, kontrolsüz avlanmanın da etkisi var'' diye konuştu.

Balıkçı teknelerinin belirli bir sistem dahilinde, dönüşümlü olarak avlanmasının stokların korunması, dolayısıyla balıkçılığın geleceği açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Rakıcı, ancak buna uyulmadığını ve Karadeniz'de balık avının her geçen yıl geriye gittiğini vurguladı. Mesut Rakıcı, geçmiş yıllarda bol Karadeniz'de miktarda avlanan mezgitin bile artık ender bulunduğunu, kıyı balıkçılarının günde 3 kilo balık tuttuklarında sevinir hale geldiğini söyledi.

'Son yılların en verimsiz sezonu'

Rize'deki büyük balıkçı teknelerinden birinin sahibi olan Bayram Ali Başlantı ise son yılların en verimsiz sezonunu yaşadıklarını İddia etti. Sezonun bitmesine bir ay kala istavrit ve hamsi avlamaya devam ettiklerini belirten Başlantı, ''Avı sürdürüyoruz ama balık oldukça az. Masraflarımızı karşılamanın çabası içindeyiz. Bazen ağlarımıza yok denecek kadar az miktarda balık takılıyor. Bu balıklar da çoğunlukla küçük oluyor. Biz de ağı açıp balıkları denize salıyoruz'' dedi.

Sezon boyunca balık olmadığı için hiç denize çıkmadıkları zamanlar da olduğunu vurgulayan Başlantı, şöyle devam etti: ''Bazı dönemler 10-15 gün boyunca hiç denize açılmadık. Bunun haricinde art arda olmasa da bazen 1, bazen de 2-3 gün avlanmaya çıkmadığımız günler oldu. Bu dönemlerde ava çıksak boşa mazot harcamış olacağımızdan limanda demirlemeyi tercih ettik. Böyle olunca da vatandaşlar balığı daha pahalı yedi.''

Başlantı, av sezonunun 15 Nisan'da sona ereceğini, bu tarihten itibaren teknelerini bakıma alacaklarını, ümitlerini ise gelecek sezona saklayacaklarını dile getirdi. Öte yandan, Rize'de istavritin kasası 90-100, mezgitin kasası 80-100, hamsinin kasası ise 50-60 liradan satışa sunuluyor.

http://www.cumhuriyet.com.tr (http://www.cumhuriyet.com.tr)

semih güzel
01.04.11, 11:17
Biz burada ve çevremizdeki insanlara balığın boyu,eni,av yasağının niçin olması gerektiği niçin katliam tarzı avlanmanın olmaması gerektiği yakında çocuklarımıza veya torunlarımıza balıkları sadece resimlerden göstermek zorunda kalabiliriz, denizlerimizden birçok balığın yok olduğunu, onların yerine başka denizlerden veya gemilerin balast sularıyla gelen istilacı tür balık ve deniz canlılarının denizlerimize hakim olmaya başladığı konusunda daha birçok konuda ÇIMIZI yırtalım; Çını denize dönmüş bir milletin başındaki adamlar için balık,deniz neki doğru dürüst bir icraatlarını görebiliyormuyuz. yazık

yahyag
01.04.11, 11:23
Ben diyorum ve bütün sorumluluğu bana ait.

Bunlara ithaf edilecek tek kelime var " HAİN "

kenanozgulenle
01.04.11, 12:15
Allah cezalarını versin topunun

sabahattin
01.04.11, 14:18
gelecekte çocuklarımıza ne diyeceğiz merak ediyorum.kusura bakma evlat bir zamanlar balık denilen yenebilen bir mahluk vardı,biz bunların hepsinin kökünü kazımak için gerektiğinde devlet ana ile bile ortak mücadele verdik size aha bu kirli girilemeyen kullanılamayan içinde bir halt olmayan suları bıraktık tepe tepe kullanın.:mad::mad::mad:

Cezmi
01.04.11, 14:26
Dünyanın kanunu bu. Güçlü her zaman haklıdır.
Bireysel olarak hak arama diye bir şey yok, sesimizi ancak kendimiz duyarız. Bilinçlenmeli. Nasıl bilinçleneceğimiz ise meçhul. Sızlanmayı severiz ama -hadi. denildiğindede ortada adam bulmak zor.

LİVE
01.04.11, 14:52
Mesele kendilerini korumak olunca mangalda kül yok ama mesele vatanı, milleti, doğal kaynaklarımızı ve su ürünlerimizi korumak olunca hemen iş deyişiyo para karşılığı yasaklar kalkıyo süreler uzatılıyor YAZIKLAR OLSUN...

akya_17
01.04.11, 16:57
umarım güzel egenin sonuda marmara gibi olmaz biz burda istavrite hasret ken sizin tutmuş olduğunuz çeşit çeşit balıkları imrenerek takip ediyoruz. .
demekki 2011 balık av sloganımız DOĞAYI KORUMAYA HAYIR KATLİAMA DEVAM

hdkurt
01.04.11, 17:01
Ne desek boş; Hoş bunlara izin verenlerde BOMBOŞLAR.

SYMRNA35
01.04.11, 19:38
Uzatanında, uzattıranında..

Elleri kırılsın.

Ağları parçalansın inşallah..

ilhanparin
01.04.11, 22:04
Nesil tüketme çabasına yazıklar olsun...:mad::mad:

ishak BALLICA
01.04.11, 23:49
Arkadaşlar bu bölge, Ayvalık karşıları gibi filan mı acaba...?Yani Ege nin kuzeyi gibi galiba..:rolleyes:.Google earht den bakmaya çalıştım..Sanki o koordinatlar oralara filan gibi denk geliyor...

Neyse her ne olur ise olsun, gelecek nesiller açısından bence vahim bir karar...

Kulek Reis
01.04.11, 23:50
katliyama devam mı diyelim,seçim yatırımı mı diyelin ne diyelim.biz ithalatı çok sevdik(yurt dışından alım).balığıda ithal ederiz.sorun çözülür.bugdayı,pirinci,eti,canlı hayvanı ithal ediyoruz zaten.bir balık mı ithal edemeyecek bu siyasiler.çinden yapay balık getirip bakın ucuz balık getirdik daha ne istiyorsunuz derler.itiraz edip eleştirenide ergenokoncu,darbeci deyip karga tulumba içeri alırlar.konuda kapanır gider.biraz siyaysi oldu ama onların almış oldukları kararlar yüzünden yazmıyormuyuz zaten.

Zaten 2 yıldır ful olarak Afrikadan Hindistandan ,Yemenden. yunanistan,Norveç gibi daha birçok ülkeden balık ithal ediliyor.

poseidon1
02.04.11, 00:55
Nisan ayında BÜYÜK ANADOLU YÜRÜYÜŞÜ yapılıyor.

"...Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı'nın derhal geri çekilmesini hedefleyen Büyük Anadolu Yürüyüşü, Anadolu'nun tüm akarsularının satılmasına neden olan ve sayısı 4 bini bulan HES ve barajların durdurulmasını istiyor.

Yürüyeceklerin diğer talepleri arasında dağları yok edecek olan 40 binin üzerindeki maden ruhsatının iptal edilmesi, nükleer enerji projelerinin durdurulması, 2B gibi ormanları yok edecek yasa tasarısının derhal geri çekilmesi gibi doğa üzerinde yok edici etkileri olan faaliyet ve düzenlemelerin durdurulması yer alıyor... "

Ankara'da mitingin yapılacağı gün pankartlarımızla orada olup protestolarımızı ete kemiğe büründürmeye ne dersiniz ? ;);)

cihan35
02.04.11, 01:07
hiç kimse balıkçılara laf söylemiyor kimse onları eğitmeye yada incelemeye kalkmıyor...

nasreddein hoca ne demiş: hırsızın hiç mi suçu yok?

cumuta
02.04.11, 01:30
düşünüyorum da :D (az yaparım nadirdir)

ne zaman bir yasa veya ne biliim bunun gibi bir uygulama sessiz sedasız ve hızlıca geçse şööle ensesi kalın amcalar aklıma gelir.

didimde balığa çıktığımız teknenin kaptanı;
"eveeet hadi bakiim çupralar kovam sizi bekliyor"

dediğimde

"valla çok beklersin akşam haberlerde vardı istanbulda bilmem kaç ton çupra yakalamışlar. balığın anasını ağlatıyorlar bide çupra bereketi diye haber yapmış herifler" dedi

şimdi

bilmem kaç ton çupra X abi deniz çuprası bu paalı =çok para
çok para = büyük göbek
büyük göbek = kalın ense
kalın ense = ensesi sağlam dayı
ensesi sağlam dayı= makam
makam = aniden çıkan kararname ,kanun ,uygulama

denklemi

şizofren etti beni bu memleket

dejavus
02.04.11, 09:32
Bu konu hakkında birlik olarak,bulabileceğimiz bir çözüm yok mudur?sesimizi birilerine duyurmanın imkanı nedir?bu yıl olmasa bile gelecek yıllar da bu kararı alma cesaretini engellemenin bir yolu olmalı...
Tepkili bir kitlenin olduğu bilinmeli ki ona göre karar verilsin.

sargoz35
02.04.11, 10:46
Denizlerimizde balık kalmadığında o trol ve gırgır teknelerini sahipleri nerelerine sokacaklar çok merak ediyorum :( İçimden geleni söyledim kusura bakmayın ...

ewalker
02.04.11, 13:58
Buna nasıl izin veriliyor anlamıyorum...

KEKEME
02.04.11, 14:35
bazıları dostlar yazılarıma kızıyorlar.ama geçekler acıdır.ve acıtıcıdır.burası benim ülkem türkiye.malesef bindigi dalı kesen tek ülkede türkiye. ve yönetimler; iyibir icraat yaptıklarını savunuyorlar.oysa gelecegimizin teminatı gibi varolan denizlerimizde katliama soyunuyorlar.bu kafa anlayışı anca bizi uganda,nijerya,ve geri kalmış üçüncü dünya ülkeleri ile kıyaslayan mevcut ikdidarlara mahsustur.

thelastefe
02.04.11, 20:43
ege bir derya gelin gırgır kardeşler gelin ama bulacağınız ne biliyormusunuz bugün balık yarın yavrucaklar ertesi günde babayı alırsınız... bırakınsize bizim oltalara zıpkına gelecek balık bulamayacağız... yazık çok yazık....
canım memleketim canım güzel sularım ama bomboş aynı zihniyetler ve iktidar gibi...

ARDIL
03.04.11, 17:29
tamamen kökünü kazısınlarda rahat etsinler;bari

cahitcan
03.04.11, 21:51
Kuşadalı biri olarak ne diyeceğimi gerçekten bilemiyorum.körfezde durum şuan gerçekten içler acısı balık yok desem abartmış olmam.yasak tarihini geriye alıcaklarına hala uzatıyolar..yazık çok yazık

asivemavi
03.04.11, 23:12
zaten denizleri kuruttular gırgırlarda balıksız dönüyor kazanamıyorlar diye süreyi uzatıyorlar böyle bir kısır döngü işte yarın öbürgün yasak falan kalmayacak ama avlayacak balık bulamayacağız

ayd4
04.04.11, 11:25
memleketi bitirdiler basımızdakileri Allah'a havale ediyorum yazık valla...daha soylenecek cok sey var ama forum kurallarını cignemek istemiyorum

ATEŞ KAPTAN
04.04.11, 11:50
Hatırlıyorum, bir zamanlar bazı gırgırcılar kasalarca balığın hediye olarak biryerlere gönderildiğini söylerdi?!

celalhat
05.04.11, 09:46
Hadi bu kararı alanlara söylenecek bir şey yok ,ya balıkçılar biz girmiyoruz arkadaş sizler yanlış karar aldınız seneye tutacak balık bulamıyacagız diyemiyorlarmı.Daha sonra biz aç kalırız diyemezlermi.

Kulek Reis
06.04.11, 01:05
Hadi bu kararı alanlara söylenecek bir şey yok ,ya balıkçılar biz girmiyoruz arkadaş sizler yanlış karar aldınız seneye tutacak balık bulamıyacagız diyemiyorlarmı.Daha sonra biz aç kalırız diyemezlermi.

Diyemezler Demezler işlerine gelmez onlar 365 gün balık yakalamak istiyorlar denizlerdeki fırtınayı da istemiyorlar fırtına için bile imkanları olsa esmesin diye torpil yapacaklar. yasaklara karşılar. butun balıkların oltacılar tarafından tutulduğunu ve ince hesaplarını bakanlıkta yapıp oltacıların hep yasak olmasını istiyorlar.Denizin 70 milyon insana ait olmadığını ve kendilerinden başkasının denizden balık tutmasını istemediklerini bağıra bağıra kapalı kapılar ardında söylediklerine inanıyorum.

ATEŞ KAPTAN
06.04.11, 07:45
Aynen öyle, onlarda o bilinç olsaydı denizlerimizde çok daha fazla balık olurdu. Ben Mersin'de iken büyük trol ve gırgır teknelerini mazot kaçakçılığında kullanırlardı. Yakalanan bir kaçakçı (eski balıkçı) şöyle demişti; 'ne yapalım denizde balık kalmayınca biz de ekmeğimizi bu yoldan kazanmak zorunda kaldık!'. Aynı balıkçı daha öncede yasadışı yöntemlerle balık avlıyordu.

saffettimucin
06.04.11, 10:14
Sevgili Arkadaslar.konu ile ilgili ben kendi adima,Basbakanliga,Koruma kontrol gn.md.lugune
Kkgm su urunleri hizmetlerine,birer mail gondererek,rahatsizligimi belirttim.Sizlerede tavsiye ederim.Yakinmaktan daha iyi olacagi kanisindayim.Adresler asagida.Hadi herkes isbasina.Kolay gelsin.
bimer@basbakanlik.gov.tr
maydemir@kkgm.gov.tr (kkgm genel md.)
vahdettin@kkgm.gov.tr (su urunleri hiz.)

BulSep
06.04.11, 10:23
Ortak bir dilekçe oluşturulmuş..

Koruma Kontrol Genel Müdürlüğüne

2010/2011 av sezonunun bitmek üzere olduğu bu günlerde artık geleneksel bir hal almaya başlayan “sezonun uzatılması” talebinin yine gündeme getirildiğine dair haberler balıkçılar arasında konuşulmaktadır.
Esasen Gırgır avcılarının çok küçük bir bölümünü temsil eden bir azınlık tarafından hazırlanan toplu dilekçenin hafta içinde idareye teslim edileceğini öğrenmiş bulunuyoruz.
Tüm dünyada sürdürülebilir bir balıkçılık için stoklar üzerindeki av baskısının kaldırılması için adımlar atılırken bizim ülkemizde tam tersi doğrultuda bir baskı yaratmaya çalışan bu azınlık kendi çıkarları doğrultusunda balıkçılık rejimimize müdahale etmeye çalışmaktadır.
Biz aşağıda imzası bulunan balıkçılar ve balıkçılık örgütleri olarak sezon uzatılmasına karşı olduğumuzu bir uzatma kararı çıkması durumunda idari yargıya başvuracağımızı duyururuz.
Saygılarımızla.

GÖNDERLECEK ADRESLER
Kgm Genel Müdür
Doç.Dr.Muzaffer Aydemir
Tel:0312 4257789 Fax: 0312 4186318
maydemir@kkgm.gov.tr (maydemir@kkgm.gov.tr)

Kkgm Genel Müdür yardımcısı
Dr Durali Koçak
Tel: 0312 4179623 Fax:0312 4188005
duralik@kkgm.gov.tr (duralik@kkgm.gov.tr)

KKGM Su Ürünleri Hizmetleri
D.Bşk.Sn. Vahdettim KÜRÜM
vahdettink@kkgm.gov.tr (vahdettink@kkgm.gov.tr)
Fax:0312 418 58 34

Başbakanlık Email : bimer@basbakanlik.gov.tr (bimer@basbakanlik.gov.tr)

ahmetcelik
06.04.11, 11:00
Ortak Bir dilekçe oluşturulmuş..

4 farklı adresten gönderdim.

BulSep
06.04.11, 11:18
4 farklı adresten gönderdim.
Bunu hepberaber yaparsak bir sonuç alabiliriz.

ÖNCE3N
06.04.11, 13:47
Sesimizi duyurmamız lazım bunlara, yoksa hayıflanarak yazıktır hiç bir yere varamayız varamayacağız da...

Juneeight
06.04.11, 22:54
E ama haketti adamlar.
Referandumda EVET yazan teknelerle boğazda Başbakanın arkasında arka plan oluşturuyorlardı..
Herşeyin bir şeyi vardır.

Referandumda EVET diyenler bu şekilde ödüllendiriliyorlar.
Seneye de sezonu uzatıp balık spermlerini avlarlar.
Sonra ödenemeyen borçları için devlet desteği alırlar.

EEE bu işler böyle...
Şimdi imza mı toplayacağız.
Bu tip organize hareketleri düşünmek bile ERGENEKON.
Siz bilirsiniz yani hala diyorsanız toplayalım.
Nafile namaz gibi olur ama toplayalım...
Bize cevap verene kadar süre biter yasak başlar.
Bu da Başbakana reklam olur.Tepkileri dikkate aldık yasağı uzattık der...

Sonra arkadaşlarımız Başbakanımıza bu düşünceli tavrından ötürü tekrar oy verir.

Bana da burda politika yapma derler:)))

Saygılarımla.

yuarfa
12.04.11, 21:15
ykında denizde balık kalmayacak abi

GÜNER REİS
13.04.11, 12:19
karaburun gerence körfezinde gırgırlar 14 metrenin üzerindeki her doğal avlaklara yüzlerce metre gırgır ağı ile 24 saat saldırıyorlar
hemde yakalıadıkları balığı orkinos balık çiftligindeki orkinos balıklarını beslemek amacıyla her dakika katliam yapıyorlar denizden yakaladıkları balıkları yem olsun diye orkinos kafeslerine atıyorlar her gün binlerce kiloğram balığı allah bunları kahretsin şerefini mutluluğunu evladının gelecegini düşünmeyen şerefsizler

Hatipoğlu
18.04.11, 21:08
karaburun gerence körfezinde gırgırlar 14 metrenin üzerindeki her doğal avlaklara yüzlerce metre gırgır ağı ile 24 saat saldırıyorlar
hemde yakalıadıkları balığı orkinos balık çiftligindeki orkinos balıklarını beslemek amacıyla her dakika katliam yapıyorlar denizden yakaladıkları balıkları yem olsun diye orkinos kafeslerine atıyorlar her gün binlerce kiloğram balığı allah bunları kahretsin şerefini mutluluğunu evladının gelecegini düşünmeyen şerefsizler
Arkadaşlar av mevsiminin uzatılması yada kısaltılması soruna çözüm değil ancak can çekiştirir. Yapılacak bence en doğrusu Gırgırların temelli yasaklanması olacaktır. Birlik olup bu konuda ysa çıkarılması konusunda birşeyler yapmaktır.

Cumhur Yeşil
28.04.11, 13:54
evet benzer durumlar özbektede var sözde yasak var ancak küçük dedikleri tekneler ile yüzlerce metre ağ atarak hemde bütün gün balığın körfezlere girip yumurtlamasına izin vermiyorlar sonrada balık kalmadı deyip en çok ağlayan onlarBana sorarsanız büyük küçük ayrımı yapmaksızın hepsine yasak koymak lazım.Hatta biz amatörler de avlanmıyalım yasak böyle olurama denetim şart bunun içinde en kısa zamanda denizcilik bakanlığının kurulması şart