Orijinalini görmek için tıklayınız : Denize aşık olanlar ve her daim bilgilerini paylaşanlara
ghostman97
13.07.09, 18:54
Merhaba balık dostları.Benim adım Özkan uzun bir süreden beri denizcilik mesleğini icra etmekteyimç5 aylık evliyim:D 1 senedir Letonya(Riga)da yasamaktayım.Denize aşık biri ve balık tutmaya düşkün biri olarak Aranıza katılmaktan mutluyum.Tesadüf eseri raslamış olduğum sitenize hayran kaldım.emeği gecen herkeze sonsuz teşekkürler.:):):)
Bende bır kac resmimi sizlerle paylaşmak istedim.
http://i26.tinypic.com/abr0vr.jpg
Belçika acıklarından at çek usulu pek zevkli balık ganimet gibi.
http://i32.tinypic.com/11h5wgm.jpg
Bu resımden sonra doğal ortamına bırakılmıstır.istemedende olsa oltaya takılıyor.Gözlerine bakınca insanın içi gidiyor
http://i29.tinypic.com/2m669f4.jpg
Kendi hazırlamış olduğum takıma takılan ufak bir tombik.Bazı zamanlar günde 5 - 6 adet yakalıyoruz genelde 6 - 20 kg arasında 18 kisilık personele ancak yetiyor kumanya olarak.Daha eve götürmek nasip olmadı;))
http://i30.tinypic.com/2wbs64x.jpg
Sevgili Okan senin balıkçı teknen bayagıda büyükmüş be..:D:D
Aramıza Hoşgeldiniz:)
Balıklar güzel gözüküyorlar:p,Kovalardaki balıklar ekip işimi, yoksa sizemi ait:)
ghostman97
13.07.09, 19:25
Yok abi fazla değıl bizim sektörde kakalak derler 98 mt 4500 grs ton:D:D
ghostman97
13.07.09, 19:31
sagolasın belki inanmıycaksın ama gercekten bana ayit.balığın bol olduğu bır bolgede gece saat 02 den ıtıbaren 3 saatte yakalamış olduklarım.kurşunun denize düşmesiyle oltadaki tüm inelerin dolması bir oluyor.:D:D diger arkadaşların yakaladıklarını koysam 2 gun de 3 haftalık kumanya
sagolasın belki inanmıycaksın ama gercekten bana ayit.balığın bol olduğu bır bolgede gece saat 02 den ıtıbaren 3 saatte yakalamış olduklarım.kurşunun denize düşmesiyle oltadaki tüm inelerin dolması bir oluyor.:D:D diger arkadaşların yakaladıklarını koysam 2 gun de 3 haftalık kumanya
:)Zannedersem sizler işin ticari boyutu ile ilgileniyorsunuz doğrumu.Bilginiz vardır mutlaka bizim sularımızda kişi başı günlük limit 5kg.:)yani kovadakilerin 10tanesi kadar:)
ghostman97
13.07.09, 20:39
Yanlis anladsildim heralde.ben ticari hic bir is yapmiyorum.benim gemim kuru yuk gemisi uluslar arasi yuk tasimaciligi yapiyoruz.haliyle gittimiz limanlarda ve denizlerde balik tutuyoruz isten arta kalan zamanlarimizda avliyoruz..simdi yurt disinda baliga parami verelim yani.baligin bol oldugu yerlerde yemek icin tutuyoruz.atiyoruz difrize cikarip yiyiyoruz.18 kisilik gemi murettabatiyiz.yeri geliyor 10 15 gun limanda lkaliyoruz yeri geliyor firtina yiyiyoruz bu zamanlarda ihtiyacimizi karsiliyoruz.cok gorme bize bunu yani herzaman boyle av olmuyor.haliyle okyanusla bizim denizleri karistirmamak lazim.ticari amac yuzunden bizim denizler kurudu.
Özkan,hoşgeldin.:)Gönderdiğin fotoları görünce buralarda ne kadar balık fakiri olduğumuzu anladım. kendi adıma üzüldüm.:(Benim gençken yapmak isteyipte yapamadığım mesleği yapıyorsun.:)Sana işinde ve balık avlarında başarılar dilerim.:):)
ghostman97
13.07.09, 22:36
Tesekkur ederim hasan abi ama bu meslek cekilecek meslek degil.6 aydir sefere cikmiyorum bu meslegi yapmak istemiyorum ama deniz sizde yapamiyorum.avrupali meslektaslarimizla ayni belgeler ve tecrubeye sahibiz ama turk armatorlerimiz sag olsun bizi mu meslekten soguttular maaslar dibe vurdu.bu paraya bu meslek cekilmez.denize yeni cikacaklarin kulaginada kupe olsun.anlatildigi gibi degil.buyuk paralar tatiller falan valla ben goremedim :)
turgutlu45
13.07.09, 23:02
paylasim icin tesekkürler Özkan:)
bizde bazen Almanyadan Hollandaya Uskumru yakalamaya gidiyoruz senin baliklari görünce bir an benim avlarim aklima geldi:)
paylasim icin tekrar tesekkürler baliklarda afiyet olsun:)
Hoşgeldin Özkan keyif dolu paylaşımlar dilerim:)
Bir ara şu senin gemiyi ayarlada balık dostları olarak bir organizasyon yapalım:D:D
Yanlis anladsildim heralde.ben ticari hic bir is yapmiyorum.benim gemim kuru yuk gemisi uluslar arasi yuk tasimaciligi yapiyoruz.haliyle gittimiz limanlarda ve denizlerde balik tutuyoruz isten arta kalan zamanlarimizda avliyoruz..simdi yurt disinda baliga parami verelim yani.baligin bol oldugu yerlerde yemek icin tutuyoruz.atiyoruz difrize cikarip yiyiyoruz.18 kisilik gemi murettabatiyiz.yeri geliyor 10 15 gun limanda lkaliyoruz yeri geliyor firtina yiyiyoruz bu zamanlarda ihtiyacimizi karsiliyoruz.cok gorme bize bunu yani herzaman boyle av olmuyor.haliyle okyanusla bizim denizleri karistirmamak lazim.ticari amac yuzunden bizim denizler kurudu.
:)Tam benim hayal ettiğim bir meslek,24saat suda kalmak.Amcalarım böyle emekli oldular,ailem bırakmadı bende bir denizci olayım ama olmadı dalgıç olduk:).Yerinde olmak çok isterdim,Bende balıkları böyle bol bol görünce birde 18 kişilik bir grup olunca balıkçı olduğunuzu düşünerek sordum:o
Bir ara şu senin gemiyi ayarlada balık dostları olarak bir organizasyon yapalım:D:D
Süper olur cem abi:D
Abicim hoş geldin sende muhabbet macera boldur yavaş yavaş anlatırsın artık Benimde denizci bir kardeşim var onunda adı özkan elektrikçi tekrar hoşgeldin:)
ghostman97
14.07.09, 08:56
sagolasin menfer abi.arsivde daha cok resim var buldukca eklerim.
sagolasin sende kilic abi valla oyle bir imkanim olsa seve seve ayarlarim sitedeki tum arkadaslarla birlikte avlanma hosca vakit gecirmek icin bire bir olurdu bu vesileyle yeni dosluklar paylasimlara vesile olurdum.:):):)
onemli degil murat kardesim yanlis anladigini tahmin ettim.aman denizcilige heves etme ailene sevdiklerine sen yakin ol.:):)
tesekkurler ihsan abi.valla cok macera var acisiyla tatlisiyla cok seyler gecti basimizdan zaman la arkadaslarimizla paylasiriz merak edilen bir sey varsa meslek hakkinda yardimci oluruz elbet.
bir kilic maceram var valla kimse boyle kilic avi gormemistir ben bile hatirladikca guluyorum:D:D:D resmi var ama ne olduysa acamiyorum 2 metrelik bir avdi.belki fazlasi var yalan soylemis olmayayim.:)
Tesekkur ederim hasan abi ama bu meslek cekilecek meslek degil.6 aydir sefere cikmiyorum bu meslegi yapmak istemiyorum ama deniz sizde yapamiyorum.avrupali meslektaslarimizla ayni belgeler ve tecrubeye sahibiz ama turk armatorlerimiz sag olsun bizi mu meslekten soguttular maaslar dibe vurdu.bu paraya bu meslek cekilmez.denize yeni cikacaklarin kulaginada kupe olsun.anlatildigi gibi degil.buyuk paralar tatiller falan valla ben goremedim :)
Denize, denizden bakmakla, karadan bakmak arasında çok fark vardır, bunu yaşayıp görmek lazım, karadan anlaşılmaz, Allah kolaylık versin, sizin yeterlilik neydi?
onemli degil murat kardesim yanlis anladigini tahmin ettim.aman denizcilige heves etme ailene sevdiklerine sen yakin ol.:):)
:)Hoş görün için Teşekkür ederim:)
Özkancım super resimler. zaten resimlere bakınça direkkumanya için yakalandığını ama yorumların bazılarında limit aşımı, yoksa ticarimi sorunlarının gelçeğini tahmin etmiştim. Özkan kuzenimiz denizlerin gurbet yolçularından.Allah kolaylık versin gerçekten gemi işi zor meslek.Site ve Marmara grubu olarak tekrar hoş geldin
hoşgeldin özkan abi ben bişeyi merak edıyorrum bir çok deniz birçok memleket geziyosun pekı burda avlıcagın balıkların takımlarını yemlerıne nası hazırlıyosun oda bırılerınemı soruyosun balıgı bilip yakalamak var bı de hıç denemeden yakalamak var yani zaman isteyen bi iş balık yakalamak .:D:D
H.Erol Yetilmezer
14.07.09, 16:46
Hoşgeldin Özkan:).
Özkan Hoşgeldin:)
keyifli paylaşımlara...;)
ghostman97
14.07.09, 21:48
tum dostlara hos bulduk.ben 3. makinistim(carkci).dedigim gibi bu meslegi surekli yapmak istiyenler azimle calisip ya kaptan olucak oda 1. yada carkci basi olucak ozaman iyi kazanir oda zaman aliyor.sosyal ve aile hayati sifir oluyor adamin.gezdimmi gezdim gordummu gordum kazandimmi kazandim onuda geldigi gibi verdim.gencken soz dinlemedik boyle oldu.
farkli denizlerde nasil avlaniyorum neyle sorusuna gelince.
ben genellikle kamis kullanmiyorum.capariyle takiliyorum marti tuylu veya yesil simli kafama gore takim hazirliyorum.baligin bol oldugu yerde fark etmiyor.demir atar atmaz geminin kic tarafina beyaz lambali projektor asiyorum tabi gece:D:D ne varsa cekiyor eger yuksek isik veren bir projektorun varsa balik olmayan yerde bile tektuk aliyorum.gece lamba asmadimmi zor geliyor.
tombige gelince 200 mt 200 luk misina atiyorum ucuna role sapindan hazirlayip sertlestirdigim 2li carpma bagliyorum kirmizi sogan cuvalinda puskul halinde igneyi sakliyorum ignenin ust tarafina 100 luk kursun bagliyorum 8 metre gerisinede saglam kursunlu fir dondu bagliyorum gemi sehir halindeyken gemim yukluyken 10 mil yapiyor denize saliyorum tabi oltaya yaydan duzenek hazirliyorum balik yemi aldiginda agzi yirtilmasin diye daha once basima geldi cunku gemi yollu balikta ters yone kuvvet uyguluyor haliyle cene kopuyor.oltaya takildigini duymak icinde ici metal parcalarla dolu teneke bagliyorum yoksa seyir halinde duymamizin imkani yok.bu yolla cok balik aldim.genelde ege ve cezayir sahillerinde bol oluyor.bir kereye mahsus egeden kilic aldim.:):):):):)
ghostman97
14.07.09, 22:24
hosbulduk ilginize teskkurler:)
tum dostlara hos bulduk.ben 3. makinistim(carkci).dedigim gibi bu meslegi surekli yapmak istiyenler azimle calisip ya kaptan olucak oda 1. yada carkci basi olucak ozaman iyi kazanir oda zaman aliyor.sosyal ve aile hayati sifir oluyor adamin.gezdimmi gezdim gordummu gordum kazandimmi kazandim onuda geldigi gibi verdim.gencken soz dinlemedik boyle oldu.
farkli denizlerde nasil avlaniyorum neyle sorusuna gelince.
ben genellikle kamis kullanmiyorum.capariyle takiliyorum marti tuylu veya yesil simli kafama gore takim hazirliyorum.baligin bol oldugu yerde fark etmiyor.demir atar atmaz geminin kic tarafina beyaz lambali projektor asiyorum tabi gece:D:D ne varsa cekiyor eger yuksek isik veren bir projektorun varsa balik olmayan yerde bile tektuk aliyorum.gece lamba asmadimmi zor geliyor.
tombige gelince 200 mt 200 luk misina atiyorum ucuna role sapindan hazirlayip sertlestirdigim 2li carpma bagliyorum kirmizi sogan cuvalinda puskul halinde igneyi sakliyorum ignenin ust tarafina 100 luk kursun bagliyorum 8 metre gerisinede saglam kursunlu fir dondu bagliyorum gemi sehir halindeyken gemim yukluyken 10 mil yapiyor denize saliyorum tabi oltaya yaydan duzenek hazirliyorum balik yemi aldiginda agzi yirtilmasin diye daha once basima geldi cunku gemi yollu balikta ters yone kuvvet uyguluyor haliyle cene kopuyor.oltaya takildigini duymak icinde ici metal parcalarla dolu teneke bagliyorum yoksa seyir halinde duymamizin imkani yok.bu yolla cok balik aldim.genelde ege ve cezayir sahillerinde bol oluyor.bir kereye mahsus egeden kilic aldim.:):):):):)
kılıç balığını aynı düzeneklemi aldınız? mevki papazın fenerine yakınmıydı:) yoksa kuzey egemi?
dostlar arasına hoşgeldin özkan :)
keyifli paylaşımlar dilerim :)
98 m lik gemi harika bir organizasyon olur süper bir fikir ;)
ghostman97
17.07.09, 20:19
herkeze hosbulduk.kilic balini ayni duzenekle aldim batamana girmeden:D alisimizin bide komik bir oykusu var.yanlis hatirlamiyorsam sabah sulariydi oltaya balik vurmus ama bizim haberimiz yok:D sabah 7 30 gibi yataktan kalktim kahvalticin hersabah oldugu gibi oltayi bir kolacan edeyim dedim,baktimki olta gergin teneke yerde ama oltanin ucunda kipirti yok dedim heralde oltaya ya cop poseti yada kalas falan takildi dedim (sagolsun duyarsiz diger gemiler ne bulsa denize atiyorlar)oltayi cekmeye basladim oltada bayagi agir birsey var dedim cekmekte zorlaniyordum gemide yollu olunca daha zor o sirada kaptan uyandi ne oldu dedi kaptanda arkadasim buarada,dedim oltada birsey var cok zorluyor takimi kopartmayalim cekene kadar yol keselim dedim onun talimatiyla cok agir yola aldik gemiyi olta biraz rahatlamisti,oltayi cekerken aramizda tahminde bulunuyorduk ucunda nevar diye ben cuval falan vardir diyordum oda tahta falan neyseki oltanin ucunda bir kararti gordum uzunca birsey kuzu gibi geliyordu bir anda kilicini fark ettim o anda beni v kaptan arkadasi heyecan basti lan oltada kilic var dedik ayni anda tabi ben daha hizli cekmeye basladim kurtulur korkusuyla hayret ettim balikta tik yok av videolarinda gordumuz sicramalar zorlamalar nerde olu gibi geliyordu. diger arkadaslarda haberi alinca bir kosusturmaca basladi nasil alicaz yukari diye gemi yuklu oldugu icin suya yakindi guverte oradan 3 kisi yardimiyla cektik cekmemizle hayvana bir canlilik geldi neyse boylelikle ilk defa bir kilic cekmistim heralde av onceden yakalnmis ve kurtulamayincada bitkin dusmus bizde olmek uzere olani cektik heralde:D:D:D:D hala unutamam ogunu tahtami cuvalmi muhabbeti eder dururuz.resmi var ama nedense acilmiyor daha once calisiyordu tum denemelerime ragmen acamadim bozuldumu ne bir cok av resmimi buyuzden kaybettim.:(:( umarim paylasimdan zevk almisinizdir ilk denemelerim zaman la alisicaz artik.hatam olduysa affola
herkeze hosbulduk.kilic balini ayni duzenekle aldim batamana girmeden:D alisimizin bide komik bir oykusu var.yanlis hatirlamiyorsam sabah sulariydi oltaya balik vurmus ama bizim haberimiz yok:D sabah 7 30 gibi yataktan kalktim kahvalticin hersabah oldugu gibi oltayi bir kolacan edeyim dedim,baktimki olta gergin teneke yerde ama oltanin ucunda kipirti yok dedim heralde oltaya ya cop poseti yada kalas falan takildi dedim (sagolsun duyarsiz diger gemiler ne bulsa denize atiyorlar)oltayi cekmeye basladim oltada bayagi agir birsey var dedim cekmekte zorlaniyordum gemide yollu olunca daha zor o sirada kaptan uyandi ne oldu dedi kaptanda arkadasim buarada,dedim oltada birsey var cok zorluyor takimi kopartmayalim cekene kadar yol keselim dedim onun talimatiyla cok agir yola aldik gemiyi olta biraz rahatlamisti,oltayi cekerken aramizda tahminde bulunuyorduk ucunda nevar diye ben cuval falan vardir diyordum oda tahta falan neyseki oltanin ucunda bir kararti gordum uzunca birsey kuzu gibi geliyordu bir anda kilicini fark ettim o anda beni v kaptan arkadasi heyecan basti lan oltada kilic var dedik ayni anda tabi ben daha hizli cekmeye basladim kurtulur korkusuyla hayret ettim balikta tik yok av videolarinda gordumuz sicramalar zorlamalar nerde olu gibi geliyordu. diger arkadaslarda haberi alinca bir kosusturmaca basladi nasil alicaz yukari diye gemi yuklu oldugu icin suya yakindi guverte oradan 3 kisi yardimiyla cektik cekmemizle hayvana bir canlilik geldi neyse boylelikle ilk defa bir kilic cekmistim heralde av onceden yakalnmis ve kurtulamayincada bitkin dusmus bizde olmek uzere olani cektik heralde:D:D:D:D hala unutamam ogunu tahtami cuvalmi muhabbeti eder dururuz.resmi var ama nedense acilmiyor daha once calisiyordu tum denemelerime ragmen acamadim bozuldumu ne bir cok av resmimi buyuzden kaybettim.:(:( umarim paylasimdan zevk almisinizdir ilk denemelerim zaman la alisicaz artik.hatam olduysa affola
Yazını keyifle okudum ve bana gemideki günleri hatırlattı, sen yay kullanıyorsun, ben bisiklet iç lastiği kullanıyorum, hem puntele ve misinaya bağlaması kolay, hem 4 kat lastik sağlam oluyor.Ayrıca ben kurşun da takmıyorum, su üstünde sörf yaparak tombiği alıyorum, birkaç gün sonra batamanda olacağım, güzel av olursa resimleri paylaşırım:)
ghostman97
18.07.09, 11:12
Tesekkurler abi bu arada gemiyi biraktinmi? neyle gidiyorsun batamana? av resimlerini bekliyorum.valla im kanim olsa bende gelmek isterdim ozledim valla buyuk avlari.bu arada oradaki yunan surat teknelerine dikkat et.ben oltaya kirmiz bezlerden ufak ufak baglardim suda olta oldugnu fark etsinler diye,inan massin yunanli bazi....bot sahipleri bile bile bagrarak oltanin ustune surup teknelerini kopartiyorlardi.icimden gelen tum ..... soyluyorum.seytan diyor saglam zincirli bir capa at suya gelsin ustunden gecsinlerde koparsinlar bak teknelerine ne oluyor. bide biz kardesiz derler. bir degil iki degil cok kez sahit oldum buna telsizden azimiza geleni soyluyoruz nafile.:):)
Denizcilikte bir tabir vardır; deniz suyuyla ıslanan kişi:D:D:D denizi bırakamazmış, bizde o hesap, yine gemiyle gideceğim, havalar güzelken değerlendirmek lazım;) komşu hakkında doğru söylüyorsun, sahilleri olduğu gibi parakete, labirent gibi, slalom yapıyorum aralarından geçerken:mad:
ghostman97
18.07.09, 20:32
genelde ben kisin gidiyorum millet yazin gider biz kisin alistik sert havalara baktik yemiyor gemi gitmiyor salla demiri gec baligin basina hihi.valla cekilcek dert degil.parasida pul.ama naparsin karadan yine iyi.:)
SuFiskiyesi
18.07.09, 21:24
Hoşgeldin abi.
Valla yazdıklarını roman gibi okudum çok eğlenceliydi:D ayrıca benimde bir arkadaşım var bu sene açık denize stajer kaptan olarak çıkıcak...Ekol denizcilikten mezun oldu:D ben bu yazdıklarını bir okutayım ona: )
Uğur Arpacı
18.07.09, 23:09
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.:)
Gerçekten yabancı denizlerdeki balık bolluğuna hayran olmamak mümkün değil inşallah ilerki günlerde bende bu şekilde avlanma şansı elde edebilirim.:)
Balıkcı Sms
19.07.09, 09:29
Özkan Kardeş geçte olsa aramıza hoşgeldin , biraz'da ben geç karşıladım seni herhalde kusura bakma güzel paylaşımlarla hep birlikte ..:)
<<< Denizlerin Aşığı Balıkcı Metin >>>
BARACUDA 35X
19.07.09, 13:26
Aramıza hoşgeldin Okan kardeş keyifli paylaşımlar dilerim :)
ghostman97
19.07.09, 19:35
guzel memleketimin guzel insanlari hosbulduk.daha ne maceralar var zamanla paylasicam sizlerle.su siralar is kosusturmasi falan;):)
Hoşgeldiniz.:) İyi Paylaşımlar.:)
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.