Orijinalini görmek için tıklayınız : Amatör Balıkçılık Ve Balon Balığı.
Bizler Amatör balıkçıyız ve 2/2 nolu Amatör amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğe uygun hareket etme zorundayız..
Bizim tebliğde herhangi bir kısıtlama yok iken, Ticari tebliğdeki şu maddeye dikkatinizi çekmek istiyorum.
Madde 17:
......
(3) Taşıdıkları toksin nedeni ile insan tüketiminde sakınca bulunan Balon balıklarının (.Lagocephalus sceleratus, Lagocephalus spadiceus ) karaya çıkarılması ve satılması yasaktır.
Bana denk gelen balonlar karayı göremiyor zaten :D:D:D
Bu maddede ben herhangi bir gariplik göremedim şahsen.
Ticari olarak, aman istavritler dersiniz, çevirirsiniz güzelce. O istavridin arasından, kefal, lüfer, palamut, köpekbalığı, balon balığı her bir şey çıkabilir.
Burada söylenende, her ne şekilde olursa olsun, bir şekilde yakalanmış balon balıklarının karaya çıkarılmasının ve/veya denizde satılmasının yasak olması. Yani, "yok ben satmıyorum, göstericem ahaliye" bahanesiyle dahi onu karaya çıkarmanız yasak. Kıyıda dikilmiş bir dalyancı olsanız bile, aynı şekilde, onu karaya almanız gene yasak.
Bunda da bir gariplik yok bence.
Bence garip..:)
Şöyleki:)
Sonuçta içerdiği toksik madde tutana ve cevreye zarar veriyor ve bu sebeple karaya çıkartılması yasak.
Yani Profosyonel balıkçıları koruma amaçlı, tehlikeye dikkat cekiliyor.
Bizi ilgilendiren Tebliğde bu tür bir ibare yok..
Sebebi amatöre birşey olmaz mı?
Ve yani açılan konuda üyemiz bolon elde pozlar vermiş.
Tehlikeyi bilse dokunurmuydu?
Amatöre balon tutmak yasak olsa tamam belki bu tür maddeye gerek olmayabilir. Ancak öyle bir yasakta yok:)
Bence garip..:)
Şöyleki:)
Sonuçta içerdiği toksik madde tutana ve cevreye zarar veriyor ve bu sebeple karaya çıkartılması yasak.
Yani Profosyonel balıkçıları koruma amaçlı, tehlikeye dikkat cekiliyor.
Bizi ilgilendiren Tebliğde bu tür bir ibare yok..
Sebebi amatöre birşey olmaz mı?
Ve yani açılan konuda üyemiz bolon elde pozlar vermiş.
Tehlikeyi bilse dokunurmuydu?
Amatöre balon tutmak yasak olsa tamam belki bu tür maddeye gerek olmayabilir. Ancak öyle bir yasakta yok:)
Değil aslında: "Yani Profosyonel balıkçıları koruma amaçlı"
Burada profesyonel balıkçıyı koruma amaçlı hiç bir şey yok. Burada, karada olan ve o balığın ne olduğunu bilmeyenleri koruma amacı var. Pekala onun derisini yüzüp millete atıyorum melanur diye yedirebilirsiniz. Yada ne bileyim japon levreği diye okutabilirsiniz. Tüketici balon balığın ne olduğunu, tehlikesini vs. bilmek durumunda değil.
Kısacası, bu hüküm zaten profesyonelleri ilgilendirmiyor koruma anlamında. Ben bu yönde herhangi bir şey görmedim şahsen.
Amatör için yapılacak çok bir şey yok. Amatör, kendinden sorumlu. Teknik olarak zaten amatör avcı tuttuğunu satamayacağı için bu noktada bir düzenleme gerekmiyor.
Bu noktadaki en önemli sorun şu. Gidip eline bir kamış alan herkes amatör olmamalı. Buna bir çeki düzen verilmesi gerekiyor. Amatörün balon balığını bilmesi ve tanıması, en azından alıp çocuklarına yedirmemesi gerektiğini bilmesi gerekiyor. Bu tebliğ yazarak olmaz.
Geçen boğazda birisi trakonya çekti, çapariyle. Bu neymiş yahu diyerek arkaya uzattı ki, orada da oğlu sanırım, ufak bir velet tutulan balıkları ayıklıyor. Dur durrr diye atladık tabi, fırsat vermedik. Adam bilmiyor ki trakonya nedir, ne değildir, başkasının canını yakacak birde.
Amatör balıkçı olmak için, bir şeyleri biliyor olmak elzem. Bu işin bu istikamete yönelik olarak muhakkak bir lisansa bağlanması gerekiyor. Aynısı aslında profesyonel içinde geçerli. Balonun Marmara'ya gelmesi sadece bir zaman meselesi mesela.
dipkıbrısı
18.05.11, 12:08
Bu noktadaki en önemli sorun şu. Gidip eline bir kamış alan herkes amatör olmamalı. Buna bir çeki düzen verilmesi gerekiyor. Amatörün balon balığını bilmesi ve tanıması, en azından alıp çocuklarına yedirmemesi gerektiğini bilmesi gerekiyor. Bu tebliğ yazarak olmaz.
Geçen boğazda birisi trakonya çekti, çapariyle. Bu neymiş yahu diyerek arkaya uzattı ki, orada da oğlu sanırım, ufak bir velet tutulan balıkları ayıklıyor. Dur durrr diye atladık tabi, fırsat vermedik. Adam bilmiyor ki trakonya nedir, ne değildir, başkasının canını yakacak birde.
Amatör balıkçı olmak için, bir şeyleri biliyor olmak elzem. Bu işin bu istikamete yönelik olarak muhakkak bir lisansa bağlanması gerekiyor. Aynısı aslında profesyonel içinde geçerli. Balonun Marmara'ya gelmesi sadece bir zaman meselesi mesela.
Serdar Bey'in bu söylediklerine katılmamak mümkün değil ; zira ülkemizde eline olta alan amatör balıkçı , babadan-dededen kalma tek kırmayı alıp dağa-bayıra çıkan avcı oluyor :mad: :( amatör balıkçılık kursları yaygınlaşıp (ya da var mı bilmiyorum önce açılıp) bu hobilere hevesli her yurttaşın temel eğitimden geçirilmesi gerekli ütopik de olsa gerekli :)
albatros07
19.05.11, 12:52
Ben balığa çıktığımda teknede bir poşet ayarlarım çöp için ve tuttuğum balonları bu poşete koyarım.Karaya çıkınca direkt çöpe atarım.Yemem,yedirmem,dokunmam bile.
KAPTAN 007
19.05.11, 16:41
:):):)Benim balonlar balıklara veya martılara yem oluyor karada yiyen yokki (kediler dahil):D:D:D
Ben bu konuda çok tutumluyumdur...
Tuttuğum balıkları yerim,yemediğim balığın içini doldurtur süs yaparım...
Yani bu tebliğ bana balon balığı süs yapamazsın mı diyor?
O zaman gödüğüm bütün dolma balonları toplasınlar...:p:)
Yani şimdi alıp evde besleyecem şevkat gösterecem desem gene demi olmaz:confused:
Yani şimdi alıp evde besleyecem şevkat gösterecem desem gene demi olmaz:confused:
Biz sana şefkat gösteiririz :D nerdesin sen....?
Evde anakonda besleyip şefkat gösterebilirsin,ama balon yassah hemşerim..:p:D
Evde anakonda besleyip şefkat gösterebilirsin,ama balon yassah hemşerim..:p:D
O zaman teknede bıçaklamaya devam:D:D:D
Biz sana şefkat gösteiririz :D nerdesin sen....?
Sana ne:cool:
amatörbalıkçı
19.05.11, 19:58
neyle besliycen abi :)
neyle besliycen abi :)
tabiki kader arkadaşı diğer balonla:D
3) Taşıdıkları toksin nedeni ile insan tüketiminde sakınca bulunan Balon balıklarının (.Lagocephalus sceleratus, Lagocephalus spadiceus ) karaya çıkarılması ve satılması yasaktır.
AAma kardeş mağazada koymuşlar (büyük bir magaza her ilde var nerdeyse) tezgahta duruyor garibim balon toksinsiz demek ki .
Cenk Bayraktar
10.08.11, 11:43
Bu aralar Balon şişiren dostumuz yok mu :? :D :cool:
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.