04/02/2012 Hatay/Samandağ Kıyı Avı - Amatör Balıkçılık Ve Balık Dostları Platformu
Amatör Balıkçılık Ve Balık Dostları Platformu
Amatör Balıkçının Açılış Sayfası "Amatör Balıkçılık Ve Balık Dostları Platformu" na Hoşgeldiniz.. Forumun Tüm Özelliklerinden Yararlanmak İçin Lütfen Üye Olunuz..
Kullanıcı ismi
Şifreniz

04/02/2012 Hatay/Samandağ Kıyı Avı

Dostlardan Gelen Balık Avı Raporları ve Videoları

Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Konudaki Cevap Sayısı
24
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler

Görüntülenme Sayısı
1279

Seçenekler
05.02.12, 13:58   #1
Serdar

Moderatör

Serdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
58

İzmir'e bile kar yağmasına rağmen doğu akdeniz'de havalar son 1 haftadır geceleri çok soğuk olmak kaydıyla gündüz gayet güneşli gidiyordu ve hava durumu haftasonunun gayet güzel geçeceğinin habercisiydi.
Çevremde amatör balıkçılıkla ilgilenen neredeyse herkes haftasonu için plan yapıyordu. Haftabaşında bizim de planımız Yumurtalık tarafına gitmekti haftasonu. Fakat Kıbrıs'tan kardeşimin Antakya'da ki kardeşimin yanına gelmesi üzerine haftasonunu yeğenlerimle beraber geçirmek üzere yeniden planladım.
Ama bu hava da kaçırılmazdı hem yemlerim de gelmişti ziyan etmek olmazdı.

Hemen Antakya'da ki enişteyi aradım ben cuma akşamdan geliyorum ya cumartesi sabahı Samandağ'a balığa gideriz dedim ve planları yapılmaya başlandı.

Takımlarım zaten her daim bagaj da hazır beklemekteydi yemlerimde gelmişti. Cuma akşam Antakya'ya geçtim yeğenlerle hasret giderildikten sonra cumartesi sabah 5'te soluğu Samandağ Çevlik denilen bölgede aldık.

Bu bölgenin en büyük özelliği sert doğu rüzgarlarının kıyıdan denize doğru esmesiymiş. Avlağa vardığımızda öyle bir rüzgar esiyordu ki 100 kilodan fazla olmama rağmen birkaç defa denize düşme tehlikesi atlattım.
Etrafta bu rüzgarın etkisinden faydalanmaya çalışan bir çok avcı vardı balonun ucuna palamut çaparisini bağlayıp 1000-1500 metre ipi salıyorlardı ve yine kıyada at çek yapan ziyadesiyle avcı vardı.

Biz genelde İskenderun körfezinin iç kısımlarında avlandığımızdan balık türü genel olarak bellidir "Levrek, Çupra, Mırmır, Kefal vs" fakat bu bölge Kızıldeniz etkisinde olduğundan ve daha sıcak olduğu için çok çeşitli balık olduğunu biliyordum. Avlakta yanımda bulunan bir gurbetçi amca Palamut, Çupra, Levrek vs çeşitli balıkların olduğunu söyledi.

Ben oltayı attıktan yarım 20 dk sonra kırmızı bir balığın geldiğini görünce mercan tuttum diye sevinirken kıyıya aldığımda farklı bişey olduğunu farkettim.
"Bu ney??" diye düşünürken yanımda bulunan amca "Fare yeğenim o" dedi sonra aramızda şöyle bir diyalog yaşandı;
-Fare balığı yeğenim o
-İlk defa gördüm
-Bu bölgede sıklıkla rastlanır sıcak denizi sever
-Boyu nasıl bunun yavru mudur ?
-Hayır bundan daha iri olmaz
-Yenilir mi?
-Denizden babam çıksa yerim yeğenim, şaka bir yana ben çok beğenirim tadını yenilir neden yenilmesin ama eğer bu balık varsa başka balık pek olmaz

deyince biraz keyfimiz kaçsa da umutla oltaları salmaya başladık, fare balığı içinde amca yenilir ve lezzetli dediği için attık sepete.

Off yine çok konuşmuşum yoruldum valla

Netice olarak size bir trofe ya da genel geçer bir balık raporu sunamıyorum ama haftasonu geldik Antakya'nın güzel yemeklerini ve mezelerini yedik tarihi yerlerini (saint pierre kilisesi vs )gezdik ve evimize dönüyoruz, ailece yaşanmış güzel bir haftasonu oldu bizim için araya balık avını da sıkıştırdık değmeyin keyfimize

Not: Künefe candır

Balık avı esnasında takımda kullanılan malzemeler;

4.20 Albastar surf kamış
2 köstekli takım
75 gr çapa kurşun
4 numara iğne
iğneler 0,285 fluorocarbon misinayla bağlı takıma
Yem; Boru kurdu ve Sülünez
Takımda üçlü fırdöndü kullandım

Bu arada gelince forumda bir araştırma yaptım bu fare balığı mevzuu forumda daha önce tartışılmış hani merak eden olursa bakabilir;
http://www.balikdostlari.com/forum/b...e+bal%FD%F0%FD

Müthiş bir doğa harikası bu bölge, avlandığımız noktayı okla gösterdim

Çok ilginç bir balık Fare Balığı, kuyruğundan tutmama rağmen kıvrılıp keskin dişleriyle ısırmaya çalışıyor iğneyi çıkarmak pek bi zor

Bu aracın sahibi İsveç'li bir turistti o da yanımda avlanıyordu kısa bir süre sohbet ettik kendisini değilde arabasını çekmemin sebebi "Hayat avrupalıya güzel be kardeşim" demek

Denizden güzel bir manzara

Bu hafta sonu derya kuzusu tutamamış olabilirim ama bunlar da dayısının kuzusu

Serdar

1980 B Rh +

Adana - Osmaniye

Doğu Akdeniz Kıyıları

Konu BulSep tarafından (06.02.12 Saat 10:00 ) değiştirilmiştir..
Serdar isimli Üye şuanda  online konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
Reklam Alanı
05.02.12, 14:25   #2
çılgınbalıkçı

Kıdemli Dostumuz

çılgınbalıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
33

Silikon sahteler güzelmiş hocam

Şaban Akın
1961
Manisa
Soma
çılgınbalıkçı isimli Üye şuanda  online konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
05.02.12, 14:45   #3
Serdar

Moderatör

Konu Sayısı
58

Alıntı:
çılgınbalıkçı´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Silikon sahteler güzelmiş hocam
Şaban abi ben tuttuğum da bu tepkiyi verdim bak

Serdar

1980 B Rh +

Adana - Osmaniye

Doğu Akdeniz Kıyıları
Serdar isimli Üye şuanda  online konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
05.02.12, 16:04   #4
Uğur Arpacı

Moderatör

Uğur Arpacı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
222

Öncelikle güzel anlatımın için teşekkür ederim Serdarcık..

Balıklara gelince bizim buralardada sıkça rastlanır kimisi yer çokta beğenir etini fakat kimisi elini bile sürmez acaip bir muallak yani anlayacağın..

Fakat eğer yiyeceksen mangalda tavsiye ederim..

Uğur Arpacı isimli Üye şuanda  online konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
05.02.12, 22:17   #5
Serdar

Moderatör

Konu Sayısı
58

Alıntı:
Uğur Arpacı´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Öncelikle güzel anlatımın için teşekkür ederim Serdarcık..

Balıklara gelince bizim buralardada sıkça rastlanır kimisi yer çokta beğenir etini fakat kimisi elini bile sürmez acaip bir muallak yani anlayacağın..

Fakat eğer yiyeceksen mangalda tavsiye ederim..
Dilimiz döndüğünce anlatmaya çalıştık işte Uğur, balıkları enişteye bıraktım vallahi karar onun ama konuşunca söylerim sağolasın

Serdar

1980 B Rh +

Adana - Osmaniye

Doğu Akdeniz Kıyıları
05.02.12, 22:24   #6
Bozok

Kıdemli Dostumuz

Bozok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
154

Şu balığın adını nasıl "Fare" koyabilmiş bizimkiler ilginç. Tamam diş yapısı belki fareyi anımsatıyor olabilir ama insan yinede "Minnoş" falan koyar adını yav.

Rastgele Serdar

Bozok İnanç Kutlu

1973

Kumluca/Antalya

Bozok isimli Üye şimdilik offline konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
05.02.12, 22:34   #7
Serdar

Moderatör

Konu Sayısı
58

Alıntı:
Bozok´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şu balığın adını nasıl "Fare" koyabilmiş bizimkiler ilginç. Tamam diş yapısı belki fareyi anımsatıyor olabilir ama insan yinede "Minnoş" falan koyar adını yav.

Rastgele Serdar
Balığın adını söyleyen amca araptı, beni de arap sandı arapça bişeyler söyledi durdu, ben bön bön bakınca Fare o Fare dedi Ama fena dişleri var az kalsın kaptırıyordum parmağı

Sağolasın dostum

Serdar

1980 B Rh +

Adana - Osmaniye

Doğu Akdeniz Kıyıları
05.02.12, 23:44   #8
trhazel

Yeni Dostumuz

trhazel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
2

Güzel bir anlatım. Çektiğin fotoğrafları da çok beğendim. Ben de hemen hemen her hafta sonu arkadaşlarla balık avına giderim. Ama bi türlü yaptığımız avları rapor haline dönüştüremedim. Hoş, rapora dönüştürsemde diğer arkadaşların avladığı balıklardan bahsedemeyecektim. (: Bu konuda çok amatör olsamda forumdan öğrendiğim kadarı ile yakaladığım küçük balıkları ''büyüde gel'' diyerek salmışımdır. Zaten şu ana kadar limit sorunum da olmadı(: Diğer av raporlarını da bekliyorum. Bu arada hiç balık alamasaydın dahi gittiğin yerlerin manzarası yetermiş.

Hakan Kılın
1972
Adana
trhazel isimli Üye şimdilik offline konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
06.02.12, 02:29   #9
zafer kaya

Sportif Dostumuz

zafer kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı
7

tebrikler serdar rastgelsin

Zafer Kaya

1978 ADANA
zafer kaya isimli Üye şuanda  online konumundadır Balıkdostları Facebook Sayfası Alıntı ile Cevapla
06.02.12, 08:37   #10
Serdar

Moderatör

Konu Sayısı
58

Alıntı:
trhazel´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Güzel bir anlatım. Çektiğin fotoğrafları da çok beğendim. Ben de hemen hemen her hafta sonu arkadaşlarla balık avına giderim. Ama bi türlü yaptığımız avları rapor haline dönüştüremedim. Hoş, rapora dönüştürsemde diğer arkadaşların avladığı balıklardan bahsedemeyecektim. (: Bu konuda çok amatör olsamda forumdan öğrendiğim kadarı ile yakaladığım küçük balıkları ''büyüde gel'' diyerek salmışımdır. Zaten şu ana kadar limit sorunum da olmadı(: Diğer av raporlarını da bekliyorum. Bu arada hiç balık alamasaydın dahi gittiğin yerlerin manzarası yetermiş.
Teşekkürler, Antakya, Samandağ buralar gerçekten çok güzel ama heryerde bitmek bilmeyen bir yol çalışması var. Gidecek olanlara traktörle gitmesini tavsiye ederim
Avı raporlamaya gelince, ben de 1 yıldır üyeyim ama 2-3 aydır aktif kullanıyorum forumu 2-3 tane raporum var balıksız döndüğüm, son 2 raporum da bir kaç balık görüntüsü yükleyebildim Balık tutsan da tutmasan da raporlamak hoşuma gidiyor bence sen de öyle dene. Hem tutamadığın avlara ustaların yorumları önemli oluyor..

Alıntı:
zafer kaya´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
tebrikler serdar rastgelsin
Teşekkürler Zafer sana da

Serdar

1980 B Rh +

Adana - Osmaniye

Doğu Akdeniz Kıyıları